Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τριήμεροι εορτασμοί προς τιμή του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στην κοινότητα Ακακίου

Τριήμεροι εορτασμοί προς τιμή του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στην κοινότητα Ακακίου

Αγρυπνία Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στο Βόλο Τριήμεροι εορτασμοί προς τιμή του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στην κοινότητα Ακακίου Αγρυπνία Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στη Θήβα Αγρυπνία Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στη Σιάτιστα Εορτή Αγίου Ιακώβου του Τσαλίκη του εν Ευβοία

Τριήμεροι εορτασμοί προς τιμή του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στην κοινότητα Ακακίου

Η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου και η Ανεγερτική Επιτροπή του Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του «με συγχωρείτε» και Θαυματουργού σας προσκαλούν στους τριήμερους εορτασμούς προς τιμή του οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του θαυματουργού που θα πραγματοποιηθούν στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην κοινότητα Ακακίου από 20-22 Νοεμβρίου 2021.

Το πρόγραμμα των Ιερών ακολουθιών έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Σάββατο 20 Νοεμβρίου εσπέρας και ώρα 16:30: Υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία και επιστηθίου σταυρού του Οσίου Ιακώβου του Θαυματουργού στην πλατεία της εκκλησίας της Παναγίας Χρυσελεούσας. Ακολούθως Πανηγυρικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου. Ο ναός θα παραμείνει ανοικτός μέχρι τις 21:00 για προσκύνημα.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου πρωί και ώρα 06:30: Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το ιερό λείψανο του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία και ο επιστήθιος σταυρός του Οσίου Ιακώβου του Θαυματουργού θα παραμείνουν για ολοήμερο προσκύνημα.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου βράδυ και ώρα 19:30: Πανηγυρική αρχιερατική αγρυπνία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου προς τιμή του Οσίου Ιακώβου του Τσαλίκη του Θαυματουργού.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου εσπέρας και ώρα 17:30: Παρακλητικός Κανόνας προς τιμή του Οσίου Ιακώβου και στη συνέχεια στις 18:30 ομιλία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεόφυτο με θέμα: «Ο Άγιος Ιάκωβος και η σχέση του με την Παναγία και τους αγίους».

Ἀπολυτίκιον Ἦχος δ΄. Ταχὺ προκατάλαβε. Αγίου Ιακώβου του Τσαλίκη του εν Ευβοία
Εὐβοίας τὸν ἔφορον, καὶ κοινοβίου Δαυΐδ, σεπτὸν προεξάρχοντα, καὶ τοῦ λαοῦ ποδηγόν, Ἰάκωβον ὅσιον, δεῦτε ἐν εὐφροσύνῃ, καταστέψωμεν ὕμνοις, οὗτος γὰρ ἐντυγχάνει, τῷ Χριστῷ ὑπὲρ πάντων, παρέχει δὲ τοῖς ἀνθρώποις, χάριν καὶ ἔλεος.

Μοναδική χειροποίητη εικόνα Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης με χρύσωμα

Βρειτε την εδω

Σχετικά άρθρα με «Τριήμεροι εορτασμοί προς τιμή του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στην κοινότητα Ακακίου»:

Ομάδα φοιτητών του Κολλεγίου Goodenough στον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων
Εορτή Αγίου Πλάτωνα
Εκοιμήθη η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίας Φωτεινής Ύδρας Θέκλα Μοναχή
Πανηγύρισε ο Άγιος Ματθαίος στη Μητρόπολη Κυδωνίας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο