Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μήλο

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μήλο

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μήλο
Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μήλο
http://www.imsyrou.gr/images/stories/IMAGES/NEWS/2019/
MILOS/230620199/IMG_3627.jpg

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μήλο

Στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, ιεράς νήσου Μήλου, τελέσθηκε χθες το πρωί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή των Αγίων Πάντων και των κεκοιμημένων στις πλησίον αυτού ιερές Κατακόμβες, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδας κ. Αντωνίου και Σύρου & Μήλου κ. Δωροθέου Β’, με την παρουσία, ως και εχθές, των τα πρώτα φερόντων στην Περιφέρεια και την ιερά νήσο και πλήθους πιστών, Μηλίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Στην πνευματικώτατη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκλησή του, κινήθηκε σε τρεις άξονες:

Πρώτον, αναφέρθηκε στον ορισμό από τους Αγίους Πατέρες της μνήμης των Αγίων Πάντων την πρώτη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, διότι οι άγιοι και οι μάρτυρες είναι αποτελέσμα της καθόδου του Παρακλήτου στην Εκκλησία.

Δεύτερον και εξ αφορμής της εορτής των ιερών Κατακομβών, τόνισε ότι οι Άγιοι και οι Μάρτυρες αποτελούν τον κλήρο της Εκκλησίας, από την αρχή μέχρι το τέλος της ιστορίας, και υπενθύμισε ότι εκτός από το μαρτύριο του αίματος υπάρχει και το μαρτύριο της συνειδήσεως, που συνίσταται στην εφαρμογή του θελήματος του Κυρίου και προϋποθέτει προσωπικό αγώνα και θυσία από τον κάθε πιστό.

Και τρίτον, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος υπογράμμισε ότι δεν είμεθα μόνοι, αλλά μέλη της μεγάλης Οικογένειας του Θεού και ότι οι Άγιοι είναι οι μεγάλοι μας αδελφοί, που προσεύχονται για μας, μας στηρίζουν και μας αναμένουν να συμμετάσχουμε μαζί τους στην αιώνια δόξα του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε με λόγους αγάπης τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σερρών κ. Θεολόγο και Γλυφάδας κ. Αντώνιο, διότι απεδέχθησαν την πρόσκλησή του και ευλόγησαν λειτουργικώς τον Κλήρο και το λαό της Ιεράς νήσου Μήλου.

Παρεκάλεσε δε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο να απονείμει το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην συνταξιοδοτηθείσα Εκπαιδευτικό και Λυκειάρχη κα Αριστούλα Καρκαμπούνα, την οποία ευχαρίστησε και συνεχάρη για την προσφορά της στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μήλου, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο να χειροθετήσει σε Αναγνώστη τον ιεροψάλτη του Ναού κ. Παναγιώτη Φίλιππή.

Ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους πιστούς για την παρουσία τους και συνεχάρη ιδιαίτερα την Ενορία Τρυπητής και την Φιλοπρόοδο Αδελφότητα, τους Επιτρόπους και τους διακονητές του Ναού, και αναφέρθηκε με συγκινητικούς λόγους πατρικής αγάπης στον Αρχιμ. Νεκτάριο Σώρρο, ο οποίος μεγάλωσε στο Θυσιαστήριο του Ναού και καθημερινά αποδεικνύει τα χαρισματά του, λειτουργών ως συγκυρηναίος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου, Πρωτοπρ. Γιαννούλη Μαρκαντώνη, ο οποίος από το 1966 διακονεί ευόρκως τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο, τον Έπαρχο Σίφνου- Μήλου κ. Νικόλαο Βενάκη και το Δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη, διότι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Ναού για την πλακόστρωση του έμπροσθεν αυτού αύλιου χώρου, όπου και το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο Τρυπητής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μήλο»:

Εορτή πάντων των διαλαμψάντων Αγίων της Σκήτης Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Αργολίδος ο Μητροπολίτης Νεκτάριος (ΦΩΤΟ)
Θαυματουργή εικόνα της Αγίας Παρασκευής στην Σιάτιστα
Εορτή Αγίων Πάντων στη ομώνυμη Μονή στην Τριταία Πατρών

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο