Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Χαλκίδα υποδέχτηκε την Παναγία του Τιχβίν

Η Χαλκίδα υποδέχτηκε την Παναγία του Τιχβίν

Η Χαλκίδα υποδέχτηκε την Παναγία του Τιχβίν

Η Χαλκίδα υποδέχτηκε την Παναγία του Τιχβίν

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με επικεφαλής Κλήρου και Λαού τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, έγινε η έναρξη των εικοστών ογδόων Δημητρίων, των εορταστικών εκδηλώσεων εν όψει της πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, στον οποίο εκομίσθη η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας του Τιχβίν από τον Προσκυνηματικό Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας Αιγάλεω.

Το ιερό εικόνισμα εκόμισε ο εκ Χαλκίδος καταγόμενος, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος (Χαραμαντίδης)-Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά την υποδοχή, ο Πανιερώτατος κ. Αγαθάγγελος χοροστάτησε στην τελεσθείσα Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Παναγίας, συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώπιον Κλήρου και λαού καλωσόρισε τον Πανιερώτατο άγιο Φαναρίου και αναφέρθηκε στο ιερό έθος του συνεορτασμού της Θεοτόκου με τον Άγ. Δημήτριο.

Αμέσως μετά ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το συγκινητικό καλωσόρισμα και ομίλησε για την ιστορία της θαυματουργού ι. εικόνος της Παναγίας του Τιχβίν, η οποία θεωρείται μία εκ των έργων του Ευαγγελιστού Λουκά, συνδέεται δε με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τον Λαό της Ρωσίας, τον οποίο διέσωσε από πολεμικές απειλές και επιδημίες. Επαναπατρίστηκε στο μοναστήρι, που είναι κτισμένο προς τιμή της, το 2004 από την Αμερική και το αντίγραφό της, έργο του 17ου αιώνα φυλάσσεται στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω. Έκλεισε δε την εμπνευσμένη ομιλία του με την δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας σχετικά με το πρόσωπο της Θεοτόκου και την συμβολή της στη ζωή των μελών της Εκκλησίας

Στην υποδοχή του ιερού εικονίσματος της Παναγία του Τιχβίν παρέστησαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και η Αντιδήμαρχος κ. Τασούλα Μακαρώνα-Ψυχογιού.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν οι ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Γεώργιος Καραγκούνης και Ιωάννης Δέδες και μέλη των βυζαντινών χορών τους, ενώ όλη η ιερά ακολουθία μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως.

Φωτογραφία: Παρασκευή Σπυροπούλου

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Χαλκίδα υποδέχτηκε την Παναγία του Τιχβίν»:

Αγρυπνία Αγίων Γερασίμου, Αρτεμίου και Ματρώνας στο Ναύπλιο
Μάνης Χρυσόστομος: Το κακό θα φουντώνει όσο δεν θα δεχόμαστε τον λόγο του Θεού
Φωκίδος Θεόκτιστος: Η στάση του χριστιανού μέσα στην εκκλησία
Εκπλήρωσε το προσωπικό του τάμα ο Μητροπολίτης Μποτσουάνας (ΦΩΤΟ)
Τα ονομαστήρια του Φθιώτιδος Συμεών (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις