Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα Χανιά υποδέχονται λείψανο του Αγίου Διονυσίου

Τα Χανιά υποδέχονται λείψανο του Αγίου Διονυσίου

Τα Χανιά υποδέχονται λείψανο του Αγίου Διονυσίου

Τα Χανιά υποδέχονται το άφθορο λείψανο του Αγίου Διονυσίου

Στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 4:00 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Ιερός κλήρος και ο φιλάγιος και πιστός Λαός, θα υποδεχθούν το άφθορο και θαυματουργό χέρι του μεγάλου Αγίου της συγγνώμης και της αγάπης του Αγίου Διονυσίου από τη Ζάκυνθο.

Όπως είναι γνωστό από την ιστορία, το 1717 οθωμανοί πειρατές λεηλάτησαν το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Προσπάθησαν βάναυσα να κακοποιήσουν το αδιάφθορο και ολοζώντανο λείψανο του Αγίου Διονυσίου. Έκοψαν τα αγιασμένα χέρια του και τα τεμάχισαν σε τέσσερα κομμάτια. Έβαλαν το υπόλοιπο λείψανο πάνω σε βαρέλια με μπαρούτι και άναψαν γύρω-γύρω μεγάλη φωτιά, αλλά από θαύμα του Αγίου το μπαρούτι δεν εξερράγη και το λείψανο έμεινε σώο. Τα τέσσερα κομμάτια τα πήραν μαζί τους και τα πούλησαν στον επίσκοπο Χίου Αγαθάγγελο. Εκείνος τα επέστρεψε στο μοναστήρι του Αγίου με έναν έμπιστό του πλοίαρχο. Από τότε ολόκληρο το λείψανο του Αγίου Διονυσίου μεταφέρθηκε από τη Μονή του, μέσα στην πόλη της Ζακύνθου με πολλή ευλάβεια, όπου φυλάσσεται μέχρι και σήμερα. Το άφθορο λειψάνων του Αγίου Διονυσίου είναι πηγή αμέτρητων θαυμάτων, γι’ αυτό και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ελάχιστες φορές έχει εξέλθει κάποιο τεμάχιο από το αδιάφθορο σώμα του Αγίου Διονυσίου έξω από το νησί του. Είναι λοιπόν μοναδική ευκαιρία και τεράστια τιμή να φιλοξενηθεί ο θαυματουργός Άγιος Διονύσιος στα Χανιά για πέντε ημέρες.

Το άφθαρτο χέρι του Αγίου Διονυσίου θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλαμπούς Λενταριανών μέχρι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα Χανιά υποδέχονται λείψανο του Αγίου Διονυσίου»:

Λαρίσης Ιερώνυμος: Να μείνουμε σταθεροί στις ιερές μας παραδόσεις
Ο εορτασμός του Προστάτου της Ιεράς Συνόδου ιερού Φωτίου
Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως Νικολάου Τσαμάνδουρα
Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους στα Ιωάννινα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο