Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροθεσία Οικονόμου και Πνευματικού στη Μητρόπολη Ιεραπύτνης

Χειροθεσία Οικονόμου και Πνευματικού στη Μητρόπολη Ιεραπύτνης

Χειροθεσία Οικονόμου και Πνευματικού στη Μητρόπολη Ιεραπύτνης
Χειροθεσία Οικονόμου και Πνευματικού στη Μητρόπολη Ιεραπύτνης
https://appserver02.azureedge.net/imis/images/2019_oreino_xeiroth_4.jpg

Χειροθεσία Οικονόμου και Πνευματικού στη Μητρόπολη Ιεραπύτνης

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως, ο φερώνυμος και κατάγραφος Ιερός Ναός της Ενορίας Ορεινού, ο οποίος εγκαινιάσθηκε το 1966, από τους πρώτους ναούς που κτίσθηκαν προς τιμή του θαυματουργού Αγίου στην Κρήτη.

Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο, ενώ τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Aγίου Nεκταρίου, το οποίο μετέφερε ο Σεβ. από την Ιεράπετρα.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στο γεμάτο δοκιμασίες βίο, στις αρετές και τα χαρίσματα, καθώς και το μεγάλο εκκλησιαστικό, παιδαγωγικό και συγγραφικό έργο του Αγίου Νεκταρίου, και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα τη χάρη, την ευλογία και την ενίσχυση του θαυματουργού αγίου, ο οποίος «αναβλύζει ιάσεις παντοδαπάς» σε όσους τον επικαλούνται με ευλάβεια και πίστη.

Πριν την Απόλυση ο Σεβ. απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου και Πνευματικού της Ιεράς Μητροπόλεως στον επί δεκαεννέα συναπτά χρόνια υπηρετούντα άοκνα στην Ενορία Ορεινού ως Εφημέριο π. Μηνά Κρητικό, αναγνωρίζοντας και τιμώντας την πολυετή εκκλησιαστική διακονία και το εκκλησιαστικό του φρόνημα, και του ευχήθηκε ο σήμερα εορταζόμενος Άγιος Νεκτάριος να τον ενισχύει στον ιερατικό του αγώνα και να συνεχίσει με περισσότερο ζήλο, ευσέβεια και αυταπάρνηση να διακονεί τον ευλογημένο και φιλάγιο λαό της ιστορικής και παραδοσιακής αυτής Ενορίας

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος ο Εφημέριος Ενορίας Αγ. Παντελεήμονος Μαύρου Κολύμπου και Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Ιωάννης Νεστοράκης, έψαλε χορός ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιω. Αρώνη, ενώ παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορεινού κ. Εμμανουήλ Κουρμουλάκης, ενορίτες και άλλοι πιστοί της περιοχής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροθεσία Οικονόμου και Πνευματικού στη Μητρόπολη Ιεραπύτνης»:

Εορτή Αγίου Δημητρίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ταξιάρχες, οι προστάτες κάθε ανθρώπου
Εορτή Αγίου Μηνά του Μεγαλομάρτυρα «του εν τω Κοτυαείω»
Εορτή Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου
Προσκύνημα στο Άγιον Όρος του Μητροπολίτου Κισάμου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο