Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Διακόνου στην Ενορία της Γάνδης

Χειροτονία Διακόνου στην Ενορία της Γάνδης

Χειροτονία Διακόνου στην Ενορία της Γάνδης

Χειροτονία Διακόνου στην Ενορία της Γάνδης

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλου Ανδρέου και Σωφρονίου του Αθωνίτου στην Γάνδη και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Johannes Osseel.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του προς τον χειροτονούμενο μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Σήμερα είμαστε συγκινημένοι από το γεγονός ότι για άλλη μια φορά κάποιος από αυτή την ενορία χειροτονείται. Συνειδητοποίησες ότι ο Χριστός σε κάλεσε και γι’ αυτό τώρα αποκρίνεσαι λέγοντας: «Αυτός είναι ο Σωτήρας μου και θα τον υπηρετήσω». Κάνε λοιπόν πάντα αυτή την αγάπη για τον Θεό κριτήριο και κανόνα της ζωής σου και όχι την γνώμη του κόσμου, ούτε την μικροπρέπεια των υποκριτών, ούτε την τυπολατρία, ούτε τον φθόνο του διαβόλου με τις εντάσεις του.

Ο Χριστός σου δίνει τα πάντα. Τί περισσότερο θέλεις, τί περισσότερο μπορείς να ζητήσεις; Ο Χριστός άκουσε την φωνή σου και έρχεται σήμερα για να σου δώσει την χάρη.

Είμαστε συγκινημένοι επειδή σήμερα χειροτονείσαι διάκονος σε αυτή την εκκλησία στην οποία ιδρύθηκε αυτή η Ενορία πριν από 51 χρόνια. Σε αυτή την εκκλησία όπου, ως μικρό παιδί, ερχόσουν με τους γονείς σου, τις αδελφές σου και τον αδελφό σου. Σε αυτή την εκκλησία όπου ο πατέρας σου χειροτονήθηκε επίσης διάκονος. Σε αυτή την εκκλησία όπου είδαμε τον Άγιο Σωφρόνιο να τελεί τη Θεία Λειτουργία. Ας ευχαριστήσουμε τον Θεό για όλες τις ευλογίες του, αλλά και για αυτή που βιώνουμε εδώ αυτή τη στιγμή».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη τον νέο διάκονο και τους οικείους του, ευχαρίστησε τους ιερείς της Ενορίας για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελούν, καθώς και τους πιστούς για την συμμετοχή τους στην χαρά αυτή της Μητροπόλεως αλλά και για την συμπαράστασή τους στο έργο της ενορίας.

Ο χειροτονηθείς είναι Βέλγος στην καταγωγή και υιός του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Σιλουανού Osseel που διακόνησε στην Ενορία της Γάνδης και έπειτα στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Asten και στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου στο Eindhoven (Ολλανδία). Είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών, και έχει ένα εγγόνι. Το προσεχές Σάββατο θα λάβει και τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης και θα διακονεί στην Υπηρεσία των Φυλακών του Βελγίου καθώς και στην Ενορία της Γάνδης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Διακόνου στην Ενορία της Γάνδης»:

Κατάθεση Θεμέλιου Λίθου Παρεκκλησίου Αγίου Λουκά του Ιατρού στην κοινότητα Κάτω Μύλου
25 Σεπτεμβρίου: Οσία Ευφροσύνη
24 Σεπτεμβρίου: Όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο