Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Την Κυριακή Θ΄ Λουκά, ήτοι 19 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος υπό του Ιερέων της επαρχίας και εξ Αγίου Όρους εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, εχειροτόνησε Διάκονον τον Ηλίαν Νικολέτον.

Πριν την τέλεση του μυστηρίου του κατά την προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στη προσέλευση του στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία, ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του κ. Χρυσόστομο. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αφού μίλησε επ’ ολίγον για τον π. Ηλία, ο οποίος τυγχάνει πολύτεκνος οικογενειάρχης 7 τέκνων καθώς και για το θεοσύστατο Μυστήριο της Ιερωσύνης, του απηύθυνε πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου Λειτουργήματος της Διακονίας ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.

Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλε μελωδικότατα ο Γέροντας της Καλύβης Αγίων Αναργύρων Νέας Σκήτης Αγίου Όρους, Μοναχός Δαμασκηνός μετά της συνοδείας του. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου προς τις Μοναχές και τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ετέλεσε τρισάγιο στο τάφο του Πνευματικού και κτήτορος της Ιεράς Μονής Μακαριστού π. Φιλίππου, της αειμνήστου καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Λυδίας Μοναχής και Μακρίνης Μοναχής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου»:

Βεροίας Παντελεήμων: Όλοι μπορούμε να αποκτήσουμε πλούτο αρετών και πλούτο καλών έργων
Κουρά Μοναχού και Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Πατρών
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην έδρα της επισκοπής Ταλαντίου και Λοκρίδος

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο