Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Βελγίου

Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Βελγίου

Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Βελγίου

Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Βελγίου

Την Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 18 Απριλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Άστεν (Ολλανδία), όπου και ετέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Quinten Koning, τηρουμένων όλων των περιορισμών και των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού που ισχύουν στην Ολλανδία.

Ο χειροτονηθείς διάκονος Quinten Koning, ο οποίος φέρει το όνομα του αγίου Κόιντου, αγίου της Δύσης του 3ου αιώνα που μαρτύρησε στην Γαλλία, είναι ολλανδός στην καταγωγή, έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Είναι απόφοιτος της Αθωνιάδας Σχολής και συνδέεται ιδιαιτέρως με την Ιερά Μονή Καρακάλλου στο Άγιον Όρος, ο ηγούμενος της οποίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Φιλόθεος, είναι ο πνευματικός του πατέρας.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του προς τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο ανέπτυξε την σημασία και την θέση του διακόνου στην Εκκλησία ως διάκονο των μυστηρίων του Χριστού αλλά και ως διακόνου του Επισκόπου στην λειτουργική, ποιμαντική και φιλανθρωπική ζωή της Εκκλησίας κατά τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο. Ενώ σε άλλο σημείο τόνισε την σημασία της διακονίας στην Εκκλησία αλλά και την ευθύνη η διακονία αυτή να είναι πάντοτε με σεβασμό προς την Ιερά Μητρόπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στον τάφο της Γερόντισσας Μαρίας, με την οποία ο χειροτονηθείς διάκονος συνδεόταν από την παιδική του ηλικία, τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προ ολίγων ημερών κοιμηθέντων αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου Γέροντος Νικαίας κυρού Κωνσταντίνου και Συνάδων κυρού Διονυσίου, του Πρωτοπρεσβυτέρου Σιλουανού Osseel, πρώτου εφημερίου της Μονής, της Γερόντισσας Μαρίας και του μακαριστού Νικολάου Μαγγίνα.

Μοναδικές Πασχαλινές Λαμπάδες και κεριά Αγίου Όρους από αγνό μελισσοκέρι:

Βρειτε τα εδω

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Βελγίου»:

Μετεώρων Θεόκλητος: Όλοι μας οφείλουμε να διακονούμε τον συνάνθρωπό μας
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Κάποιοι έχουν βαλθεί να σταυρώσουν την Εκκλησία
Κυριακή Ε’ Νηστειών στην Λυών
Φθιώτιδος Συμεών: Ποιόν Χριστό αγαπάμε; Τον Χριστό της Εκκλησίας ή του εαυτού μας;
Κυριακή Ε´ Νηστειών στην Ιερά Μονή Κεράς-Καρδιωτίσσης Πεδιάδος

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις