Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομο

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομο

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομο

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομο

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, εορτή των Αγίων Πατέρων της εν Νικαία Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πλατανότοπου πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του εφημερίου του χωριού Αρχιμ. Νεοφύτου Βαχαρέλη και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου Γουσίδη.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και εν μέσω πυκνότατου εκκλησιάσματος, ο Σεβασμιώτατος εχειροτόνησε σε Διάκονο τον π. Κοσμά Κυδωνόπουλο. Πριν την τέλεση του μυστηρίου του κατά την προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στη προσέλευση του στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία, ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του κ. Χρυσόστομο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης απευθυνόμενος προς τον νέο Διάκονο της Μητροπόλεως, ο οποίος τυγχάνει νοσηλευτής στο επάγγελμα και πολύτεκνος οικογενειάρχης, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου Λειτουργήματος της Διακονίας ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.

Πριν το τέλος Σεβασμιώτατος επέδωσε τιμητική αναμνηστική πλακέτα στον επί εξήκοντα έτη ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πλατανοτόπου κ. Ευστράτιο Βογιατζόγλου, επαινώντας τον για την αγάπη και τη υπακοή του στην Εκκλησία.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομο»:

Επέτειος Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα στη Μητρόπολη Λαγκαδά
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νάξο
Φθιώτιδος Συμεών: Να έχουμε έτοιμο το χωράφι της καρδιάς μας για τον Λόγο του Θεού

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο