Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Διακόνου στο Νυδρί Λευκάδος

Χειροτονία Διακόνου στο Νυδρί Λευκάδος

Χειροτονία Διακόνου στο Νυδρί Λευκάδος

Χειροτονία Διακόνου στο Νυδρί Λευκάδος

Το πρωί του Σαββάτου, 8 Φεβρουαρίου 2020 τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νυδριού Λευκάδος, μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και με ιδιαίτερη λαμπρότητα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος κ. Θεοφίλου πλαισιούμενου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και φιλοξενούμενους κληρικούς εκ των Ιερών Μητροπόλεων Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας , Σιατίστης, Βεροίας, Ναούσσης και Καμπανίας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Άρτης και Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος χειροθέτησε εις υποδιάκονο τον κ. Νικόλαο Κοντοπρία του Αλεξάνδρου, έναν ευσεβή και εκλεκτό έγγαμο νεαρό Λευκαδίτη, γαλουχημένο εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου μέσα στους κόλπους της τοπικής Εκκλησίας, καθότι υπήρξε επί πολλά έτη πνευματικό παιδί του Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αιμιλίου Γαζή, εφημερίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου και μέχρι τούδε ιεροψάλτης της εν λόγω ενορίας καθώς και γειτονικών Ενοριών.

Κατά την διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του αγαπητού Νικολάου, με την προσευχή κλήρου και λαού που από νωρίς είχε κατακλείσει τον Ιερό Ενοριακό Ναό του Νυδριού. Ο π. Νικόλαος στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που από την πρώτη στιγμή τον αγκάλιασε ως πνευματικός πατέρας καθώς και τον π. Αιμίλιο, τη σύζυγό του Χρυσάνθη, τους κατά σάρκα γονείς και τα αδέλφια του, τους καθηγητές του και τους στενούς του ανθρώπους.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στον νέο Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως, τόνισε μεταξύ άλλων την τεράστια ευθύνη που ο νέος κληρικός μας φέρει από σήμερα και στο εξής απέναντι στον Θεό και τους ανθρώπους κρατώντας καθαρό τον χιτώνα της Ιερωσύνης του Χριστού και του ευχήθηκε καλή διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου μας. Στη συνέχεια, ιερός Κλήρος και πιστός λαός του Θεού, αναφώνησε το «Άξιος».

Πριν το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος ευχαρίστησε τόσο τους κληρικούς, πρεσβυτέρους και διακόνους όσο και όλους όσους συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν στην χαρά του νέου Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νικολάου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Διακόνου στο Νυδρί Λευκάδος»:

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων στον Αρχιεπίσκοπο
Εορτή Αγίου Μελετίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας
Εορτή Αγίου Χαραλάμπους και Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων
Πανήγυρις Αγίου Πολυκάρπου στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης
Αγρυπνία Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτου στο Βόλο
Η βυζαντινή μουσική στο επίκεντρο των «Φωτίων 2020» της Μητροπόλεως Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο