Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία νέου Διακόνου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Χειροτονία νέου Διακόνου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Χειροτονία νέου Διακόνου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Χειροτονία νέου Διακόνου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Στις 12 Φεβρουαρίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Μελετίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας. Κατά αυτή την ημέρα τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό Αγίου Σάββα στον Ύψωνα.

Του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και Αμαθούντος κ. Νικολάου. Τους αρχιερείς πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Λεμεσού, Αρχιμ. Ισαάκ, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αρχιμ. Παΐσιος, ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεως αλλά και από άλλες Μητροπόλεις της Κύπρου και της Ελλάδος.

Προ της Δοξολογίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος χειροθέτησε σε υποδιάκονο τον ευλαβέστατον κ. Αββακούμ Ελπιδοφόρου ενώ, κατά τη διάρκεια της θείας λειτούργιας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χειροτόνησε εις διάκονο τον π. Αββακούμ.

Τη διακονία του θείου Λόγου ανέλαβε ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητής κ. Χρήστος Οικονόμου.

Ο π. Αββακούμ είναι έγγαμος κληρικός, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γόνος ιερατικής οικογένειας και ο τρίτος από τα έξι παιδιά που έχει χειροτονηθεί κληρικός στη Μητρόπολη Λεμεσού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία νέου Διακόνου στη Μητρόπολη Λεμεσού»:

Οικουμενικός Πατριάρχης: Προσευχόμαστε για τη διατήρηση της ειρήνης στην Ουκρανία
Η Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου στη Στρατονίκη Χαλκιδικής
14 Φεβρουαρίου: Όσιος Αυξέντιος ο εν τω Όρει

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο