Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Εδέσσης

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Εδέσσης

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Εδέσσης
http://2.bp.blogspot.com/-gEQ6U2KzBpY/W0JWPA0FFTI/AAAAAAAAMmo/
aO2994oQK-AOKhmQLBa82u8FXck6w3ExQCK4BGAYYCw/s1600/DSC_0151.jpg

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Εδέσσης

Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Δημητρίου Χατζή, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων.

Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος αναφέρθηκε βασιζόμενος στην ιερατική ευχή του Χερουβικού Ύμνου στην αναξιότητα του να εισέλθει στο ύψιστο λειτούργημα της ιερωσύνης όπως και στο γεγονός, ότι αυτή αποτελεί μέγιστο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο. Προσέθεσε ακόμη ότι από την παιδική του ηλικία διαισθάνθηκε την ιερατική κλήση και μνημόνευσε τους μακαριστούς προγόνους του (παππούς και γιαγιά), οι οποίοι του ενεφύσησαν τον ζήλο για την ορθή πίστη και την ιερωσύνη. Ευχαρίστησε τέλος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, τον πνευματικό του, Αρχιμ. Αντώνιο Κορέστη, τους πνευματικούς του αδελφούς και πατέρες όπως και τους συγγενείς και οικείους, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στην πορεία του προς την ιερωσύνη.

Προσφωνώντας τον υποψήφιο ο Σεβασμιώτατος του συνέστησε να διαφυλάξει τον ζήλο της ημέρας αυτής μέχρι τέλους και την θέρμη της πίστεώς του έως την ύστατη στιγμή της ζωής του.

Ο π. Δημήτριος είναι έγγαμος. Από την παιδική του ηλικία έψαλλε στο αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, ενώ είναι πτυχιούχος ιεροψάλτης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Θα διακονεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Εδέσσης.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δέηση υπέρ της Μακεδονίας. Η δέησις αυτή πραγματοποιήθηκε και σε όλους τους ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως με βάση τις ειδικές αιτήσεις και την ευχή που συνέθεσε ο Σεβασμιώτατος, ως υμνογράφος της Εκκλησίας.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου, ενώ παρέστησαν η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικατερίνη Ιγνατιάδου, οι πρώην βουλευτές Πέλλας κ.κ. Ι. Τζαμτζής και Δ. Σταμενίτης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Φωτογραφικό υλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Εδέσσης»:

Πανήγυρις Αγίου Νεκταρίου του εκ Βρυούλων στη Νέα Ιωνία
Αγρυπνία Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στα Ιωάννινα
Φιλοξενία νέων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ι.Μ. Σερρών
Η Εορτή του Αγίου Προκοπίου Μεγαλομάρτυρος στη Βέροια
Άγιος Παγκράτιος Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Ταυρομενίας

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις