Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Άνδρο

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Άνδρο

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Άνδρο

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Άνδρο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδόκιμο, Εφημερίους των πέριξ Ενοριών και του Πρωτοπρ. Λουκά Τσατίρη, απο την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, ο οποίος ενημφαγώγησε το νέο Πρεσβύτερο στην ιερωσύνη, ιερούργησε την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πίσω Μεριάς Κορθίου και προέβη στην σε Πρασβυτερο Χειροτονία του υπηρετούντος στην Άνδρο Διακόνου Δημητρίου Νίκα, με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων ΝΔ κ. Φόρτωμα, του διατελέσαντος Δημάρχου Άνδρου κ. Θ. Σουσούδη, της Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας, του Αντιδημάρχου κ. Τηνιακού, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μπακέλα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πίσω Μεριάς κ. Αντωνέλου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη χειροτονία και την τοποθέτηση του νέου Εφημερίου, του ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Λαούδη και πολλών Ενοριτών.

Στην προσλαλιά του προς τον νεοχειροτονηθέντα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε χαρακτηριστικά: « Εχθές, εορτή της Μεταμορφώσεως ο Κύριος μας καλούσε να ανέλθουμε στο Θαβώρ για να δούμε τη δόξα Του, όσο δυνάμεθα! Σήμερα, εσύ ανεβαίνεις στο προσωπικό σου Θαβώρ, όπου πλέον δεν θα βλέπεις με τα μάτια της ψυχής τον Μεταμορφωθέντα Κύριο, αλλά θα Τον βλέπεις με τα σωματικά σου μάτια και θα Τον αγγίζεις με τα σωματικά σου χέρια, κείμενο επί της Αγίας Τραπέζης, Θύτη και Θύμα για τη σωτηρία του κόσμου»!

Και τον προέτρεψε να φανεί αντάξιος της μεγάλης αυτής ευλογίας και ταυτόχρονα ευθύνης να τηρήσει και να φυλάξει την παρακαταθήκη που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία.

Του συνέστησε, επίσης, να είναι προσινής προς τους Ενορίτες του, να τους αγαπάει και να τους στηρίζει στις χαρές και τις λύπες τους, τους οποίους και εκάλεσε να στηρίξουν το νέο τους Εφημέριο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εκτελλούντα μέχρι σήμερα χρέη Εφημερίου Αρχιμ. Νικόδημο Λουκά, όπως και τους επιτρόπους του Ναού για την ευπρέπεια και τον καλλωπισμό του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη στην παρακείμενη του Ναού Αίθουσα παραδοσιακή δοχή.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Άνδρο»:

Πανήγυρις Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων
Στην Κυρά του Πόντου ο Μητροπολίτης Βεροίας
Αρχιερατική Ιερουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου «των Ψηφίδων» στην Άνω Μερά Μυκόνου
Παράκληση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πενταλόφου
9 Αυγούστου: Άγιος Ματθίας ο Απόστολος

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο