Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Καλαμαριά

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Καλαμαριά

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Καλαμαριά

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Καλαμαριά

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και έντονη την πνευματική και συναισθηματική φόρτιση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου του, π. Αριστοτέλους Κωστοπούλου, στον περικαλλή Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο π. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, ο π. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου, ο κατά σάρκα πατήρ του χειροτονουμένου, π. Γεώργιος Κωστόπουλος, καθώς και Ιερείς της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Ο νέος Πρεσβύτερος της τοπικής εκκλησίας, γόνος ιερατικής οικογενείας, με καταγωγή από τον Βόλο, στην προσλαλιά του ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην άχρι τούδε πνευματική του πορεία εντός της εκκλησίας.

Με συγκίνηση ξεχώρισε την ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και την φυσική του οικογένεια με πρώτη την συνοδοιπόρο Πρεσβυτέρα του.

Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον σεπτό Ποιμενάρχη κ. Ιουστίνο, ευχαριστώντας τον για την παντοειδή και πατρική έκφραση της αγάπης του, καθ’ όλη τη διάρκεια της διακονίας πλησίον του.

Ο Σεβασμιώτατος, με γλυκύτητα λόγου, πάλλουσα εγκαρδιότητα και ζέουσα πνευματική χάρη ενουθέτησε και παρότρυνε τον νέο Πρεσβύτερο, ο οποίος θα διακονεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Κρήνης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Καλαμαριά»:

Οικουμενικός Πατριάρχης: Όλοι σας δύνασθε και οφείλετε να συμβάλετε από κοινού εις την πορείαν της Ομογενείας προς το μέλλον (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος
Αγρυπνία Αγίας Φιλοθέης στη Νέα Ιωνία Βόλου
Ονομαστήρια Μητροπολίτου Ιερισσού Θεοκλήτου
Δείπνο με τα ιερατικά ζευγάρια της Μητροπόλεως Νεαπόλεως
Αγρυπνία Τιμίου Προδρόμου στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης
Εορτή Αγίου Παμφίλου και των συν αυτώ Μαρτύρων

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο