Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Πρεσβυτέρου στα Κάτω Καστελλιανά

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στα Κάτω Καστελλιανά

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στα Κάτω Καστελλιανά

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στα Κάτω Καστελλιανά

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 μνήμη του Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στην Ενορία Κάτω Καστελλιανών Μονοφατσίου, όπου το δεξιό κλίτος του ναού πανηγυρίζει τον Άγιο Στυλιανό. Στον όρθρο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος και στην συνέχεια τελέστηκε δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μεταξύ αυτών, ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε, από τον Άγιο Κνωσού, η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Βασιλείου Κηπαράκη. Ο Θεοφιλέστατος κ. Μεθόδιος, απεύθυνε λόγους πατρικούς στον νεοχειροτονηθέντα, τόνισε την αξία και την αποστολή της Ιερωσύνης και ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να χαρίζει στο νέο πρεσβύτερο πλούσια τη χάρη Του.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Ανδρέα για την ευλογία και τη χαρά της συλλειτουργίας των, ο δε Ποιμενάρχης ομίλησε για το έργο και την πολυεπίπεδη διακονία του αγίου Κνωσού και ευχήθηκε Άξιος στον νεοχειροτονηθέντα π. Βασίλειο.

Επίσης, ο Σεπτός Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την πρώτη παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου ως Επίσκοπος. Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Ηρακλείου κ.Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Παύλος Μπαριτάκης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Πρεσβυτέρου στα Κάτω Καστελλιανά»:

Η Σπάρτη τίμησε τον Πολιούχο της Όσιο Νίκων
Η Κατερίνη γιόρτασε την Πολιούχο και Προστάτιδά της Αγία Αικατερίνη
Αιτωλίας Δαμασκηνός στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Κατούνας
Στην Αδελαΐδα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος
26 Νοεμβρίου: Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο