Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Λάρισα

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Λάρισα

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Λάρισα

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Λάρισα

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση τελέσθηκε, το Σάββατο 3 Απριλίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου η Θεία Λειτουργία και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του πατρός Τιμοθέου Τάσιου.

Στην ομιλία του προς τον μέχρι σήμερα Αρχιδιάκονο, αλλά και νέο Πρεσβύτερο της Μητροπόλεως πατέρα Τιμόθεο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο υψηλό Μυστήριο της Ιερωσύνης, την οποία ο νέος πρεσβύτερος εκλήθη να υπηρετήσει και για την οποία η Εκκλησία μας έχει αφιερώσει την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, αλλά και την εβδομάδα ως εβδομάδα Ιερατικών κλήσεων.

Έκανε ιδιαίτερη αγαθή μνεία στην αφοσίωση του πατρός Τιμοθέου προς τον Προκάτοχό Του, μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Ιγνάτιο, τον οποίο με αυταπάρνηση διηκόνησε μέχρι την τελευταία στιγμή της επίγειας ζωής του, καθώς και στη λαμπρή διακονική πορεία μέχρι την σημερινή ημέρα της χειροτονίας του.

Τον κάλεσε δε, περαίνοντας τις πανεπιστημιακές σπουδές του, να συνεχίσει τις σπουδές του, λαμβάνοντας τα απαραίτητα εφόδια για έναν κόσμο ο οποίος μέσα από δυσκολίες όπως αυτές των σεισμών που τώρα ζούμε, ζητά τον ιερέα επιστηρικτικό δίπλα του, για βοήθεια και αρωγή στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον πατέρα Τιμόθεο και στη θέση του Αρχιδιακόνου τον π. Σπυρίδωνα Αθανάσιο Σάσσαλο.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Λάρισα»:

Μάνης Χρυσόστομος: Ξένοι από την αμαρτία
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (ΒΙΝΤΕΟ)
4 Απριλίου: Γ΄ Κυριακή των Νηστειών της Σταυροπροσκυνήσεως
Εορτή Οσίου Γεωργίου του εν Μαλεώ
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Να αφήσουμε τον Θεό να εισέλθει στην καρδιά μας όπως η Παναγία
Η Γ´ Στάση των Χαιρετισμών στην Παναγία των Βλαχερνών

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο