Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Νεαπόλεως

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Νεαπόλεως

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Νεαπόλεως

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Νεαπόλεως

Την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευθερίων –Κορδελιού και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ιωάννη Σαρρή.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, άντλησε εικόνες από τη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, όπως τη συνάντηση του Κυρίου με τους αλιείς, πρώτους μαθητές Του, το κάλεσμά Του, την άμεση ανταπόκρισή τους, τη γνωριμία Του με τους γιούς του Ζεβεδαίου.

«Δεν είναι τυχαίο που ο Χριστός συναντά τους μαθητές Του, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, στον τόπο της εργασίας τους. Οι απλοί και ρωμαλέοι άνδρες έχουν την καρδιά τους ανοικτή, έχουν την ευρύνοια να αναγνωρίζουν τον ηγέτη. Διαθέτουν ως εφόδιο ζωής τη μεγάλη αρετή της υπομονής.

Ο Χριστός καλεί τους μαθητές Του χωρίς συμφωνίες και όρους. Ζητά να Τον ακολουθήσουν απροϋπόθετα, να Τον εμπιστευτούν απόλυτα. Ο ίδιος δεν υπόσχεται τίποτε. Ο Χριστός δια των αγραμμάτων μαθητών Του αποκαλύπτει ότι το έργο Του είναι έργο θεϊκό, δε στηρίζεται στη δύναμη των ανθρώπων, ούτε στους αριθμούς».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στο χειροτονούμενο, είπε: Σήμερα ο Θεός, καλεί το διάκονο Ιωάννη, ο οποίος, χρόνια τώρα, υπακούοντας στο κάλεσμα του Επισκόπου, προετοίμαζε τον εαυτό του με την υπομονή, την προσευχή και την αγάπη. Πάτερ Ιωάννη, καλείσαι να κρατάς ζωντανό το ιεραποστολικό ήθος. Το ήθος αυτό να διακρίνει τη διακονία και την ύπαρξή σου. Από τώρα να είσαι «ψαράς» ανθρώπων. Να ευαγγελίζεσαι το λόγο του Θεού. Όταν έρθουν η αποτυχία, τα άδεια δίχτυα, η συκοφαντία, ο σταυρός, να μην απογοητεύεσαι, να μην αποκάμνεις. Αυτά θα είναι το στεφάνι σου. Να θυμάσαι: Ο επανευαγγελισμός του λαού πρέπει να αποτελεί το καθημερινό σου βίωμα».

Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον π.Αναστάσιο Σταμάτη για την μέχρι τώρα ευδόκιμη διακονία του.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Νεαπόλεως»:

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Όχι μόνο για επίδειξη, αλλά ολοκληρωτικά πρέπει να δοθούμε στον Θεό!
4 Ιουλίου: Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων
Εορτή Αγίου Ανδρέου Ιεροσολυμίτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης
Αγρυπνία Αγίας Κυριακής στην Καλαμαριά
Αύριο η Παράκληση στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό
Η Τίμια Κάρα του Οσίου Νικάνορος πηγαίνει στα Γρεβενά

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο