Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Σπάρτης

Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Σπάρτης

Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Σπάρτης

Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Σπάρτης

Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου Καστανιάς προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ευάγγελου Φιλίτση.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μίλησε αρχικά για την σπουδαιότητα του λειτουργήματος του ιερέως και την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει όποιος επιλέγεται από τον Θεό, για να υπηρετήσει το Ιερό θυσιαστήριο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του κλήρου αφενός κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, όσον αφορά στην διατήρηση του ελληνοχριστιανικού ιδεώδους, αφετέρου στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Ακολούθως, ο Σεβ. Ποιμενάρχης απηύθυνε πατρικές συμβουλές στον π. Ευάγγελο, ο οποίος θα διακονήσει την Ενορία Καστανιάς, τονίζοντας ότι η ζωή του ιερέως θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από βαθιά πίστη στον Θεό, θυσιαστική αγάπη προς τον συνάνθρωπο και ταπεινοφροσύνη. Τέλος, αφού παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον νέο κληρικό, μίλησε με επαινετικά λόγια για το ήθος του και την χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει.

Πριν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος δευτερολογώντας εκθείασε την αγάπη προς το χωριό τους, που χαρακτηρίζει τους Καστανιώτες, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον άξιο κι επιτυχημένο Καστανιώτη κ. Νικόλαο Ρέκκα, για την παράθεση του γεύματος, που ακολούθησε της Θείας Λειτουργίας, καθώς και για την δωρεά 1.000€ προς τα ευαγή Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση κληρικού στην Ενορία Καστανιάς, αποτελεί ιδιαίτερα χαρμόσυνο γεγονός για τους ευλαβείς κατοίκους της περιοχής, αφού εδώ και αρκετά χρόνια η Ενορία δεν είχε δικό της ιερέα, αλλά την εξυπηρετούσαν κληρικοί από γειτονικές περιοχές, με τελευταίο τον Πρωτ. Παναγιώτη Κοντάκο. Μάλιστα ο π. Παναγιώτης στην σύντομη ομιλία του, πριν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε, εμφανώς συγκινημένος, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη επειδή του εμπιστεύτηκε, εκτός από την Ενορία του στο Λάχι, και την Ενορία Καστανιάς, για περισσότερα από πέντε χρόνια, κι έτσι του δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει πνευματικούς δεσμούς με τους αξιόλογους κατοίκους της.

Φωτογραφία: Δημήτριος Σκιαδάς

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Σπάρτης»:

Αγρυπνίες Αποδόσεως του Πάσχα στην Έδεσσα
Δυο νέοι πρεσβύτεροι στη Μητρόπολη Καρπενησίου
Φθιώτιδος Συμεών: Ο Χριστός αποδομεί τα στερεότυπα
Άρτης Καλλίνικος: Απαλλασσόμενοι από την τύφλωση της εγωπάθειας, απολαμβάνουμε το φως της ζωής
Επέτειος 100 ετών από την μετεγκατάσταση από τις Αλησμόνητες Πατρίδες (ΦΩΤΟ)
Αγρυπνία Αποδόσεως του Πάσχα στα Γρεβενά

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο