Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Λευκάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Λευκάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Λευκάδος

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Λευκάδος

Το πρωί του Σαββάτου, 14ης Νοεμβρίου 2020, εορτή της μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Φιλίππου η τοπική Εκκλησία έζησε μοναδικές στιγμές Πεντηκοστής.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι Καρυάς τελέσθηκε, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως και αδελφού της Ιεράς Μονής π. Χριστοφόρου Αραβανή.

Με την πατρική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία και το ύψος της Ιερωσύνης, αλλά και τον ουσιαστικό της ρόλο στη ζωή του πιστού ανθρώπου. Με απλές διδακτικές σκέψεις, υπενθύμισε στο χειροτονούμενο τα βασικά στοιχεία του λειτουργού και του ποιμένα της Εκκλησίας μας. Δηλαδή, την ανόθευτη πίστη, την αμόλευτη αγάπη στον Θεό και τον άνθρωπο και την ελπίδα σαν πλοηγό αληθινής ζωής. Ομιλώντας με πατρικά λόγια στον επί δέκα σχεδόν χρόνια Διάκονό του και στενό του συνεργάτη, τον καλωσόρισε στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης. Μίλησε για την Χάρη του Αγίου Πνεύματος και τις ευθύνες που θα έχει πλέον ως Πρεσβύτερος αλλά και μοναχός έναντι του Θεού και του Λαού Του, τους οποίους καλείται να υπηρετήσει κηρύττοντας το Ευαγγέλιο που η αγάπη και η χάρις του Θεού αποκάλυψε πολυτρόπως στην Εκκλησία Του.

Ο π. Χριστοφόρος ευχαρίστησε με την σειρά του τον πνευματικό του πατέρα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο, την οικογένειά του, κληρικούς και λαϊκούς, ζητώντας μεταξύ άλλων τις προσευχές όλου του χριστεπωνύμου πληρώματος στην διακονία του Αμπελώνος του κυρίου μας. Τόνισε την συναίσθηση της αδυναμίας του ενώπιον του ιερού λειτουργήματος του Πρεσβυτέρου, αλλά ταυτόχρονα αποκάλυψε την πίστη του στην παρουσία της αγάπης του Θεού, δίπλα του. Κατέθεσε επίσης τα συναισθήματά του περί του Υψίστου Μυστηρίου της Ιερωσύνης καθώς και του μοναχικού βίου, τη χαρά και τον φόβο του, τονίζοντας την ελπίδα του στο έλεος της ευσπλαχνίας του Παντοδύναμου Κυρίου.

Πρίν το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον νέο Πρεσβύτερό π. Χριστοφόρο ο οποίος μοίρασε εν συνεχεία το αντίδωρο στους κληρικούς και την οικογένειά του που προσέτρεξαν να αναφωνήσουν ομοθυμαδόν το ῾Ἅξιος῾῾!!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Λευκάδος»:

Αθηνά Λινού: Βεβαίως και θα κοινωνούσα
Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Βάιος Τακούμης
Εορτή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Μητρόπολη Ταμασού
Εορτή Αγίων Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου
Εκοιμήθη ο π. Απόστολος Σιγρέκης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο