Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Σπάρτη

Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Σπάρτη

Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Σπάρτη

Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Σπάρτη

Το πρωί της Κυριακής 7 Μαρτίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Σπάρτης, με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της ιερής ακολουθίας τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου πατρός Γεωργίου Πούλια, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην Ενορία Αγίας Παρασκευής Αμυκλών. Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο π. Γεώργιος, εμφανώς συγκινημένος, τόνισε ότι την μοναδική αυτή στιγμή τον συνέχει βαθύ δέος και τον διακατέχει ιερός φόβος αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που επωμίζεται στους ώμους του ως ιερέας του Υψίστου. Στη συνέχεια εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον σεπτό Ποιμενάρχη, για την αγάπη και τη στοργή με την οποία τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε, καθώς και για την πολύτιμη πνευματική καθοδήγηση που του παρείχε. Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης προς την οικογένειά του, τους πνευματικούς καθοδηγητές του και σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του σε κάθε βήμα της μέχρι τώρα ζωής του. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο να εύχεται και να προσεύχεται, ώστε ο Κύριος να τον αναδείξει δόκιμο εργάτη του αμπελώνα Του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης στην ομιλία του απευθύνθηκε στο νέο Πρεσβύτερο επισημαίνοντας αρχικά ότι πρέπει την ημέρα της προσωπικής του Πεντηκοστής να την κλείσει βαθιά στην καρδιά του, ώστε να αντλεί δύναμη από αυτή όταν αναπόφευκτα θα προκύψουν δυσκολίες στη ζωή και τη διακονία του. Στη συνέχεια συμβούλευσε πατρικά τον π. Γεώργιο για τον τρόπο που θα πρέπει να επιτελεί το λειτούργημά του. Επισήμανε ότι ο κληρικός πρέπει να διακρίνεται από βαθιά πίστη στο Θεό, ταπεινοφροσύνη και θυσιαστική αγάπη για το ποίμνιό του, για το οποίο θα πρέπει να προσεύχεται για τη σωτηρία του και να στέκεται διαρκώς κοντά του σε κάθε ανάγκη, σε χαρές και σε λύπες. Επίσης μίλησε με επαινετικά λόγια για την οικογένειά του, στεκόμενος ιδιαίτερα στην αείμνηστη μητέρα του νεοχειροτονηθέντος και στην πρεσβυτέρα του, που είναι κόρη του πατρός Κυριάκου Αμανατίδη, εφημερίου του Ι.Ν Αγίου Βασιλείου Σπάρτης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία πρεσβυτέρου στη Σπάρτη»:

Αιτωλίας Κοσμάς: Τί προδοσία..! ..να λέμε εμείς στους πιστούς να καθίσουν έξω..!
Μοναχική κουρά από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ
Μεγάλο Μήνυμα Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Ιλίου Ραφαήλ
Μνημόσυνο των κεκοιμημένων Ιεραρχών της Χίου
Έκλεψαν ιερό λείψανο ανήμερα της εορτής των Αγίων Σαράντα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο