Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χριστούγεννα στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Χριστούγεννα στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Χριστούγεννα στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Χριστούγεννα στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, αλλά και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, τιμήθηκε η Εορτή της Γεννήσεως του Χριστού, σε όλους τους ενοριακούς Ναούς και τα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πλαισιούμενος από τους ιερείς του Ναού και τον αρχιδιάκονό του. Την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου, με το μήνυμα της Εορτής, ανέγνωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσολογγίου αρχιμ. Αναστάσιος Καντάνης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκαρδίως προς όλους τους πιστούς, τονίζοντας το νόημα της Εορτής κατά την οποία «ο Κύριος μας ζητά να του προσφέρουμε ως δώρο την καρδιά μας, αφού σταθούμε με ευθύνη σωτηρίας εμπρὸς στη Φάτνη Του. Ας ανοίξουμε διάπλατα την καρδιά μας, ας την καθαρίσουμε απὸ κάθε αδυναμία και πάθος και ας την προσφέρουμε με ταπείνωση, υπακοή, αγάπη και αφοσίωση στον Χριστό, τον Σαρκωθέντα Θεό μας, ώστε να έχουμε πάντοτε ευλογημένα και αληθινά Χριστούγεννα».

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το “Σελίβειο Γηροκομείο” της Ιεράς Πόλεως, όπου συνάντησε το προσωπικό του ιδρύματος και συνομίλησε με τους σεβαστούς και πονεμένους αδελφούς, στους οποίους ευχήθηκε για την αγία ημέρα των Χριστουγέννων.

Επίσης, μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, με την επίσκεψη από τον Χριστιανικό Όμιλο Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Παιδιά και υπεύθυνοι των Κατηχητικών της Ιεράς Πόλεως, έψαλαν τα κάλαντα και άλλους επίκαιρους ύμνους για τους ασθενείς που νοσηλεύονται αυτές τις άγιες ημέρες, δίνοντας μια όμορφη χριστουγενιάτικη εορταστική ατμόσφαιρα στους διαδρόμους του Νοσοκομείου. Επικεφαλής της επισκέψεως ήταν ο εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος, πρωτ. Κωνσταντίνος Δημητρίου, ο οποίος μετέφερε και τις εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Κοσμά προς τους δοκιμαζομένους αδελφούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Χριστούγεννα στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Χριστούγεννα στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Χριστούγεννα στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)

Σχετικά άρθρα με «Χριστούγεννα στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)»:

Δυο λόγια τιμής και ευγνωμοσύνης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Αχελώου Ευθύμιο
Πάνω από 3000 προσκυνητές στο σπήλαιο της Μαραθοκεφάλας
Λαμπρά εόρτασε η Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων (ΦΩΤΟ)
Αγρυπνία Αποδόσεως Εορτής των Χριστουγέννων στα Τρίκαλα
Εορτή Συνάξεως της Θεοτόκου στη Νέα Ιωνία

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο