Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » 10ετές μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄

10ετές μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄

Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄
http://churchofcyprus.org.cy/wp-content/uploads
/2017/12/resized_IMG_9018.jpg

Δέκα χρόνια από την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄

Πριν από δέκα χρόνια, το μεσημέρι του Σαββάτου, 22 Δεκεμβρίου 2007, αναχώρησε για τις αιώνιες μονές ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Α΄.

Το Επίσημο Μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄

Την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017, τελέστηκε από την Εκκλησία της Κύπρου το ετήσιο μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄. Το επίσημο μνημόσυνο τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου το Νοέμβριο του 1977 ενθρονίσθηκε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα εις διαδοχήν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχου Μακαρίου του Γ΄ (†13.8.1977).

Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προέστη η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄, διάδοχός του Χρυσόστομου Α΄, τόσο στη Μητρόπολη Πάφου πριν 40 έτη (25.2.1978), όσο και στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο (5.11.2006).

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος μετέβη στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Παλαιό Κοιμητήριο, Λευκωσίας, όπου και ο Τάφος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου μαζί με τους Τάφους των παλαιοτέρων Αρχιεπισκόπων. Εκεί, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τέλεσε Τρισάγιο και κατέθεσε στεφάνι.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο