Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » 14 χρόνια στο πηδάλιο της Βοιωτικής Εκκλησίας

14 χρόνια στο πηδάλιο της Βοιωτικής Εκκλησίας

14 χρόνια στο πηδάλιο της Βοιωτικής Εκκλησίας

14 χρόνια στο πηδάλιο της Βοιωτικής Εκκλησίας

14 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εις Επίσκοπον χειροτονίαν (28 Ιουνίου 2008) του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ενθυμούμεθα το λόγο του προκατόχου του, νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, κατά την ημέρα ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου στον Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας, όταν μεταξύ άλλων τόνισε πως ο Σεβασμιώτατος π. Γεώργιος γεννήθηκε για να είναι ΙΕΡΕΑΣ.

Πράγματι, ο Σεβασμιώτατος, ο ακούραστος ιερέας του Θεού, από τον Παρνασσό μέχρι τον Κιθαιρώνα και από τη θάλασσα του Κορινθιακού μέχρι τις ακτές του Ευβοϊκού κόλπου λειτουργεί συνεχώς σε κάθε Ναό και εξωκλήσι και με το τέλος κάθε Θ. Λειτουργίας, ως γνήσιος λευίτης με επίγνωση της ιερατικής του αποστολής, συνεχίζει με τη λειτουργία μετά τη Λειτουργία, ευρισκόμενος κοντά σε κάθε λύπη και χαρά του ποιμνίου του με την ανοιχτή καρδιά του, την απλότητά του, το χαμόγελό του, και την ολόψυχη προσφορά της αγάπης του, μη λογαριάζοντας κόπο μήτε χρόνο 14 χρόνια τώρα.

14η Επέτειος από την εις Επίσκοπον χειροτονίαν του Σεβασμιωτάτου. Συνήθως οι επέτειοι στη ζωή μας μάς μελαγχολούν γιατί μας προσθέτουν χρόνια. Όμως, τα ψηλά βουνά όσα χιόνια έχουν πιο πολλά τόσο γίνονται πιο στιβαρά και τα ελάτια τους πιο σκιερά.

Σαν τον Παρνασσό με τα χιόνια τα πολλά έτσι να είναι Σεβασμιώτατε τα χρόνια Σας πολλά και στιβαρά και σαν τα ελάτια τα σκιερά να σκορπάτε με απλοχεριά της ανοιχτής καρδιάς σας τη δροσιά.

Σεβασμιώτατε ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΣΑΣ!

Εκ της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «14 χρόνια στο πηδάλιο της Βοιωτικής Εκκλησίας»:

Η Εορτή του Προφήτου Ελισαίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Πανήγυρις Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λέρο
28 Ιουνίου: Εύρεση Τιμίων Λειψάνων Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο