Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » 1821: Η συμβολή της Εκκλησίας στην ΠΑΙΔΕΥΣΗ των ραγιάδων

1821: Η συμβολή της Εκκλησίας στην ΠΑΙΔΕΥΣΗ των ραγιάδων

Ανοίγει την Κυριακή η αυλαία για τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους Συνεχίζονται τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους 1821: Η συμβολή της Εκκλησίας στην ΠΑΙΔΕΥΣΗ των ραγιάδων

1821: Η συμβολή της Εκκλησίας στην ΠΑΙΔΕΥΣΗ των ραγιάδων

Τα ʺΦώτια 2021ʺ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους παρουσιάζουν διαδικτυακά εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Εμπλουτίζοντας τον παιδευτικό του χαρακτήραoκαταξιωμένος πολιτιστικός θεσμός της πόλης της Κατερίνης «Φώτια» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνουν και φέτος εκπαιδευτικά εργαστήρια μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων δημιουργικής γραφής.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 12.30 το πρωί θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα: «1821: Η συμβολή τηςΕκκλησίας στην ΠΑΙΔΕΥΣΗ των ραγιάδων» για μαθητές Δημοτικού έως και Β՜ Γυμνασίου ενώ την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 12.30μ.μ. για μαθητές Γ՜ Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια στα κοινωνικά δίκτυα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος (Facebook και YouTube), ενώ είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση για τη συμμετοχή τους.

Η επιβίωση της χριστιανικής θρησκείας και του ελληνικού έθνους δεν μπορεί να νοηθεί ανεξάρτητα από την ελληνική παιδεία. Μέσα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια το παιδί θα έρθει κοντά στον τρόπο εκπαίδευσης κατά τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης με άμεσο και κατανοητό τρόπο, μέσα από αφηγήσεις, εικόνες, κείμενα και τραγούδια. Θα αναδυθεί η σημαντική συμβολή των φωτισμένων ορθόδοξων ιεραρχών μας, οι οποίοι προστάτευσαν, στήριξαν και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ τον χριστιανικό πληθυσμό και ΠΑΙΔΕΥΣΑΝ τους Οθωμανούς.

Την επιμέλεια των διαδικτυακών αυτών εργαστηρίων που θα υλοποιηθούν κατόπιν πρωτοβουλίας και φροντίδας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου, έχουν η κα Αθηνά Τσιγκαροπούλου, Εκπαιδευτικός–Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας και η κα Ροδή Ελευθεριάδου-Μελετλίδου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «1821: Η συμβολή της Εκκλησίας στην ΠΑΙΔΕΥΣΗ των ραγιάδων»:

Η Μητρόπολη Βελγίου για την εκλογή του Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ
Πανηγυρίζει την Αγία Φιλοθέη την Αθηναία η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης
ΙΣΚΕ: Ωμή παρέμβαση και περιφρόνηση της λατρείας της Εκκλησίας μας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις