Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η 25η Μαρτίου στην Κέρκυρα

Η 25η Μαρτίου στην Κέρκυρα

Η 25η Μαρτίου στην Κέρκυρα

Η 25η Μαρτίου στην Κέρκυρα

Με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων τίμησε την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθώς και την διακοσιοστή επέτειο από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την θεία λειτουργία, στην οποία διάβασε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου προς τον λαό για την ημέρα της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού και του Ελληνισμού. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Δοξολογία, με την συμμετοχή της Περιφερειάρχου κ. Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, των βουλευτών κ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη και Δημήτρη Μπιάγκη, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπης Υδραίου, της Αντιπεριφερειάρχου κ. Μελίτας Ανδριώτη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημητρίου Μεταλληνού, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρου Αγγελόπουλου, καθώς και των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του τόπου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Βουσολίνου, διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, η σημαία του οποίου εκπροσώπησε την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του παλαιού λιμανιού και στο μνημείο του Πρώτου Κυβερνήτη της Χώρας μας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Μετά τις εκδηλώσεις ο κ. Νεκτάριος μετέβη στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Κερκύρας Πολυκάρπου, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω στις 25 Μαρτίου 1984.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η 25η Μαρτίου στην Κέρκυρα»:

Η εορτή του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην ημικατεχόμενη Λευκωσία
Βεροίας Παντελεήμων: Η θυσία στη ζωή των Ελλήνων (ΒΙΝΤΕΟ)
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Πίστη, ομοψυχία, σύνεση και όραμα…
Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα
26 Μαρτίου: Β´ Χαιρετισμοί της Παναγίας
Η Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο