Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » 77 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας

77 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας

77 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας

77 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας

Στην Σπερχειάδα βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Αυτήν την φορά για να τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής αμάχων πριν από 77 χρόνια στο ολοκαύτωμα της Σπερχειάδος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών με εμφανή τη χαρά για την παρουσία παιδιών στην επιμνημόσυνη δέηση και την εκδήλωση τιμής χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η παρουσία σήμερα εδώ των παιδιών μας είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο, ό,τι πιο ενισχυτικό, ό,τι πιο αισιόδοξο για το μέλλον της Σπερχειάδος, για το μέλλον της Φθιώτιδος, για το μέλλον της Ελλάδος και ολόκληρης της οικουμένης. Παιδιά μου, σας ευλογώ μέσα από την καρδιά μου και να θυμάστε ότι, όταν τιμάτε τους Ήρωες, τιμάτε τον εαυτό σας και χτίζετε το μέλλον σας. Ο Θεός να είναι πάντα μαζί σας.

Δημόσια σας προσκαλώ, λίγες μέρες το καλοκαίρι, ελάτε να τις περάσουμε μαζί, στο Καινούργιο Λοκρίδος, δίπλα στη θάλασσα».

Ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Σπερχειάδος κ. Νικόλαος Τζιβελέκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών και στην συμβολή του, ώστε να αναγνωρισθεί το πάγιο αίτημα της Σπερχειάδας, για να αναγνωρισθεί ως «Μαρτυρική Πόλη».

Ακολούθησε ομιλιά στον παλαιό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος από τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπερχειάδος κ. Θεόδωρο Ριρή και ξενάγηση από τον συνταξιούχο Εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Βασίλειο Κανέλλο

Πριν την αναχώρησή του από την Σπερχειάδα ο κ. Συμεών είχε μία ευχάριστη και εποικοδομητική επικοινωνία με τους φορείς και τους πολίτες της πόλεως.

Φωτογραφία: Fonografos.net

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «77 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας»:

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Λάρισα και στον Τύρναβο
Τρισάγιο για τους αοιδίμους προκατόχους του τέλεσε ο Μητροπολίτης Μάνης
19 Ιουνίου: Ψυχοσάββατο
Εορτή Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου
Εορτή Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο