Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου η θαυματουργός

Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου η θαυματουργός

Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου η θαυματουργός

Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου η θαυματουργός και προστάτιδα της εγκυμοσύνης, της γονιμότητας, του τοκετού, του γάμου, της οικογένειας και των παιδιών.

Η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου έζησε στα χρόνια της βασίλισσας Θεοδώρας, που αναστήλωσε τις αγίες εικόνες.

Η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου καταγόταν από την Καππαδοκία. Ήταν ευσεβής και είχε ευγενή ανατροφή. Επίσης ήταν πολύ όμορφη.

Για την πνευματική της ομορφιά αλλά και την σωματική έγινε γνωστή στο Βυζάντιο και για αυτό ήταν μια από τις υποψήφιες νύφες του αυτοκράτορα.

Στο δρόμο όπως πήγαινε στο Βυζάντιο συνάντησε έναν ευσεβή άνθρωπο που τον έλεγαν Ιωαννίκιο. Ο Ιωαννίκιος την συμβούλεψε να μην πάει στο Βυζάντιο αλλά να πορευθεί προς τη Μονή Χρυσοβαλάντου διότι την χρειαζόντουσαν.

Έτσι η Αγία άκουσε τη συμβουλή του Ιωαννίκιου και πήγε στη Μονή Χρυσοβαλάντου. Εκεί την υποδέχτηκε η ηγουμένη, η οποία την πήρε στην δική της επίβλεψη και φροντίδα.

Η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου επιδόθηκε με μεγάλη προθυμία στους αγώνες της.

Μετά από μερικά χρόνια η ηγουμένη αρρώστησε, και προτού κοιμηθεί είπε στις μοναχές ποια θα ήταν η επιθυμία της να αναλάβει ηγουμένη του Μοναστηριού. Και επιθυμία της ήταν να αναλάβει η Ειρήνη.

Έτσι η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου έγινε η ηγουμένη της Μονής και επιδόθηκε σε περισσότερους αγώνες καθώς αισθανόταν το βάρος της ευθύνης του διακονήματος της.

Ο Κύριος προίκισε με ακόμα ένα χάρισμα την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου με αυτό του προορατικού χαρίσματος. Και αυτό έγινε γνωστό μέχρι και την Κωνσταντινούπολη και για αυτό πολλοί Χριστιανοί πήγαιναν στο Μοναστήρι ώστε να λάβουν την ευχή της ηγουμένης Ειρήνης.

Τόσο αγιασμένος ήταν ο πνευματικός αγώνας της αγίας, που όταν προσευχόταν στο προαύλιο της Μονής τα κυπαρίσσια έγερναν τις κορυφές τους στο χώμα μέχρις ότου η Αγία τελειώσει την προσευχή της. Αυτό το θαυμαστό γεγονός το είδε κάποιο βράδυ μια αδερφή του Μοναστηριού και το διηγήθηκε μετά από λίγες μέρες στις μοναχές του Μοναστηριού, διότι είχαν δει δυο μαντήλια στις κορυφές των κυπαρρισίων και απορούσαν τι συμβαίνει. Η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου μόλις το έμαθε είπε στις αδερφές του Μοναστηριού να μην πουν τίποτα σε κανέναν όσο ακόμα αυτή είναι εν ζωή.

Όταν η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου έφτασε σε ηλικία 103 ετών Άγγελος Κυρίου της φανερώθηκε και της είπε ότι αφού τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος θα φύγει από αυτή τη ζωή. Η Αγία την εβδομάδα που ήταν να φύγει από τη ζωή δεν έφαγε και δεν ήπιε νερό. Κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων και έφαγε το τρίτο μήλο του Παραδείσου (Τα μήλα της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου). Αφού προσευχήθηκε στον Κύριο και συμβούλεψε τις μοναχές να αγωνίζονται ώστε όλες να κερδίσουν την Ουράνια Βασιλεία, παρέδωσε την αγία της ψυχή στον Κύριο.

Η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου θεωρείται προστάτιδα της γονιμότητας, των άτεκνων ζευγαριών, του γάμου και της οικογένειας μέσω των αναρίθμητων θαυμάτων που πραγματοποιούνται σε όσους με πίστη επικαλούνται τη βοήθεια και τη μεσιτεία Της.

Δια των πρεσβειών της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Κύριε ημών Ιησού Χριστέ ελέησε και σώσον ημάς.

Χειροποίητη εικόνα Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου με χρύσωμα

Βρειτε την εδω

Σχετικά άρθρα με «Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου η θαυματουργός»:

Το μήλο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου
Θαύμα Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου – Χάρισε παιδάκι
Άγιοι Προστάτες Εγκυμοσύνης, Τοκετού και Παιδιών
Παρακλητικός Κανών στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο