Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Άγιος Κυπριανός από μάγος Άγιος…

Άγιος Κυπριανός από μάγος Άγιος…

Άγιος Κυπριανός από μάγος Άγιος...

Άγιος Κυπριανός από μάγος Άγιος…

Πως οι Άγιοι του Θεού γκρεμίζουν τους μάγους – Άγιος Κυπριανός και Αγία Ιουστίνη

Ο Άγιος Κυπριανός γεννήθηκε το 211 στην Καρχηδόνα. Προερχότανε από μεγάλη και πλούσια οικογένεια Συγκλητικών. Ήταν στην εποχή του πριν να γίνει χριστιανός από τους πιο φημισμένους μάγους. Τον πλησίασε κάποια φορά ένας νέος ευγενής, ονόματι Αγλαΐδας και του πρότεινε να βάλει σε εφαρμογή τις μαγείες για μία νέα που ερωτεύθηκε παράφορα με το όνομα Ιουστίνη.

Του έφερε χρήμα και χρυσάφια και πολλά δώρα. Ο μάγος (Άγιος Κυπριανός) άρχισε τα μιαρά του έργα. Πήρε αμέσως τα μαγικά του βιβλία και άρχισε να επικαλείται τα δαιμόνια. Ράντισε με μαγόνερα και μαγόλαδα και σκόνες το σπίτι της νεαρής.

Ήταν απόλυτα σίγουρος ότι θα πετύχει σίγουρα αφού μέχρι τότε ήταν ασυναγώνιστος στις πονηριές του διαβόλου. Η Ιουστίνη ήταν όμως χριστιανή και πολύ καλά νουθετημένη από τον διάκονο της Αντιόχειας Πραύλιο και ζούσε πολύ κοντά στο Χριστό την μυστηριακή ζωή της σωτηρίας. Έτσι με την δύναμη του Ιησού η Ιουστίνη με πολλή προσευχή και θάρρος, άρχισε να νικάει τους πειρασμούς και τις επιθυμίες των μαγειών του Κυπριανού. Ο Άγιος Κυπριανός έστειλε με περισσή υπομονή πολλά δαιμόνια ισχυρά χωρίς να πετύχει τίποτε.

Η Ιουστίνη με τη δύναμη του Σταυρού και τον καθαρό βίο της, νικούσε όλα τα μαγικά. Τότε ο διάβολος μη ξέροντας τι άλλο να κάνει μεταμορφώθηκε σε δήθεν μοναχή και πήγε στο σπίτι της Ιουστίνης και προσπάθησε με δολιότητα να νικήσει την Ιουστίνη. Τότε εκείνη κατάλαβε τι είχε απέναντι της και με τον Τίμιο Σταυρό κυνήγησε τον δαίμονα.

Μην αντέχοντας πια την αποτυχία του ο Κυπριανός, ζήτησε να μάθει για την Ιουστίνη. Τότε κατάλαβε την κατάντια της περίπτωσης του και έτσι παίρνει την απόφαση να βαφτιστεί χριστιανός. Τον βοήθησε σ’ αυτή του την προσπάθεια ο Ιερέας του τόπου του Καικίλιος. Μάζεψε όλα τα μαγικά του βιβλία και είδωλα και τα έκαψε ενώπιον του Επισκόπου.

35 χρόνων στην ηλικία του ήταν όταν έγιναν όλα αυτά. Μοίρασε τα υπάρχοντά του και στην πορεία αξιώθηκε να γίνει και Ιερέας και μάλιστα τόσο πολύ τον αγάπησε ο κόσμος για το ιεραποστολικό του έργο που όταν χήρεψε ο θρόνος του Επισκόπου Δονάτου στην Καρχηδόνα τον διαδέχθηκε ο Άγιος Κυπριανός. Αξιώθηκε να μαρτυρήσει για την αγάπη του Χριστού μαζί με την Ιουστίνη που τόσο πολέμησε αλλά στάθηκε η μεγάλη αιτία για την Αγιωσύνη του.

Ο Άγιος Κυπριανός θεωρείται προστάτης κατά της μαγείας και των δαιμονισμένων.

Γνωστή είναι η ευχή του Αγίου Κυπριανού – Διαλύουσα τα μάγια η οποία να σημειώσουμε διαβάζεται μόνο από ιερέα.

Μοναχός Κυπριανός Αγιορείτης

Ο βίος των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης – Ιερά Προσευχή του Αγίου Κυπριανού και διάφορες ευχές

Βρειτε το βιβλιο εδω

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο