Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αγιασμός στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Σητείας

Αγιασμός στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Σητείας

Αγιασμός στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Σητείας

Αγιασμός στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Σητείας

Ο καθιερωμένος Αγιασμός, με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στις Σχολές Βυζ. Μουσικής «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» και Αγιογραφίας-Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, τελέσθηκε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας, τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων λόγω του κορωνοϊού.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος μετά το πέρας της Ακολουθίας αναφέρθηκε στην αξία τόσο της πατρώας εκκλησιαστικής μουσικής, όσο και της Αγιογραφίας και του Ψηφιδωτού στην εσωτερική καλλιέργεια του ανθρώπου και στην προσέγγιση του εν Τριάδι Θεού υπό το πρίσμα των ιερών τεχνών. Ο Σεβ. ευχήθηκε σε διδάσκοντες και διδασκομένους καλή διδακτική χρονιά και πλούσιο τον φωτισμό του Θεού για την ευόδωση του έργου τους, το οποίο, όπως σημείωσε αναφέρεται πρωτίστως στη δοξολογία του Θεού και στην πνευματική πρόοδο όλων. Επίσης, εξέφρασε την ευαρέσκεια του προς τον π. Νικόλαο Αλεξάκη και τους συνεργάτες του, τον υπεύθυνο της Σχολής Αγιογραφίας κ. Νικόλαο Λελεκάκη και την συνεργάτιδά του στο Εργαστήριο Ψηφιδωτού κ. Ισμήνη Γαλανοπούλου, στους οποίους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο της διδασκαλίας και μεταλαμπάδευσης των εκκλησιαστικών αυτών τεχνών.

Στη συνέχεια ο Έφορος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στην πόλη της Σητείας και ιερατικώς Προϊστάμενος του ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτ. Νικόλαος Αλεξάκης αντιφώνησε κατάλληλα τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τον οποίο ευχαρίστησε εγκάρδια για την τέλεση του Αγιασμού και για την πατρική αγάπη και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας-Ψηφιδωτού, και ανακοίνωσε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Στην ακολουθία του Αγιασμού έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής της Σητείας ενώ παρόντες ήταν οι διδάσκοντες και οι σπουδαστές των δύο Σχολών στην πόλη της Σητείας, στους οποίους προσφέρθηκε κέρασμα κατά την έξοδό τους από τον ιερό ναό.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αγιασμός στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της Σητείας»:

Ο Μητροπολίτης Μεξικού στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως
Πανηγυρική Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης
Μνημόσυνο για τον Παύλο Μελά και αγωνιστές του Μακεδονικού αγώνα στη Δράμα
Το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα των εψηφισμένων Επισκόπων Μυρίνης, Μαρκιανής και Άσσου
Επέτειος χειροτονίας του Μητροπολίτη Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο