Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Άγιοι Προστάτες των Πολυτέκνων

Άγιοι Προστάτες των Πολυτέκνων

Άγιοι Προστάτες των Πολυτέκνων

Άγιοι Προστάτες των Πολυτέκνων

Ποιοι είναι οι Άγιοι Προστάτες των Πολυτέκνων;

1. Οι Άγιοι Τερέντιος και Νεονίλλη οι σύζυγοι και τα παιδιά τους Σάρβηλος, Νίτας, Ιέραξ, Θεόδουλος, Φώτιος, Βήλη και Ευνίκη μαρτύρησαν δια αποκεφαλισμού αφού ομολόγησαν το Χριστό. Η Αγία αυτή οικογένεια θεωρείται προστάτης των πολυτέκνων. (εορτάζουν 28 Οκτωβρίου)

2. Η Αγία Μαρίνα η Μεγαλομάρτυς.

Η Αγία Μαρίνα η Μεγαλομάρτυς γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β’, το 270 μ.Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αιδέσιος, που ήταν Ιερέας των ειδώλων, την ανέθεσε σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία η Μαρίνα διδάχθηκε το Χριστό. Όταν έγινε 15 χρονών, αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή. Έκπληκτος αυτός απ’ αυτό που άκουσε, με μίσος τη διέγραψε από παιδί του. Μαρτύρησε σε ηλικία 15 χρονών και θεωρείται προστάτης των παιδιών και της οικογένειας. (εορτάζει 17 Ιουλίου)

3. Ο Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης, λόγω του ονόματος του να φέρνει καλούς και πολλούς καρπούς. (εορτάζει 23 Φεβρουαρίου)

4. Οι Άγιοι Μάρτυρες Πεύσιππος, Ελάσιππος και Μέσιππος ήταν τρίδυμοι αδελφοί και κατάγονταν από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Θεωρούνται προστάτες άγιοι των τρίδυμων. (εορτάζουν 16 Ιανουαρίου)

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα:
Άγιοι Προστάτες Εγκυμοσύνης, Τοκετού και Παιδιών
Προσευχή για την οικογενειακή ομόνοια
Παιδική προσευχή για μικρά παιδιά
Προσευχή για την οικογένεια μας
Προσευχή για τη μητέρα
Προσευχή σε όλους τους Αγίους
Πως θα αποβάλουμε τον παλαιό άνθρωπο;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσθέστε Σχόλιο