Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Άγιος Λουκάς Ιατρός: Πως να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας;

Άγιος Λουκάς Ιατρός: Πως να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας;

Αγρυπνία σήμερα Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Τρίκαλα Άγιος Λουκάς Ιατρός: Πως να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας; Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Δεν σκοτώνουν μόνο με όπλα οι άνθρωποι

Άγιος Λουκάς Ιατρός: Πως να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας;

Να μην περιορίζεται η μόρφωση και η αγωγή των παιδιών σας στην έξωθεν σοφία, στην σοφία αυτού του κόσμου. Να μαθαίνουν ταυτόχρονα την άνωθεν σοφία και την ανώτατη αλήθεια. Να μαθαίνουν το νόμο του Θεού και τις εντολές του Χριστού, να μαθαίνουν την ευλάβεια, πώς να έχουν πάντα την μνήμη του Θεού και την σωστή χριστιανική οδό. Μόνο τότε δεν θα χαθούν τα παιδιά σας στις οδούς της ανθρώπινης σοφίας, μόνο τότε πάνω απ’ όλα θα έχουν πάντα την χριστιανική σοφία, την γνώση του Θεού. Μ’ αυτό τον τρόπο λοιπόν πρέπει να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας.

Θα δώσετε λόγο ενώπιον του Θεού για τα κακά παραδείγματα πού δίνετε στα παιδιά σας, για τους καυγάδες που γίνονται μπροστά στα μάτια τους, για τις φλυαρίες που ακούνε να λέτε. Αν εσείς οι ίδιοι το κάνετε αυτό τότε τα παιδιά σας τί μπορούν να μάθουν από σας;

«Μικρός βλαστός, όπου τον γέρνεις τέτοια κλίση θα πάρει, ένα καινούριο δοχείο αν θα εκπέμπει μυρωδιά ή κακοσμία εξαρτάται από το με τι θα το γεμίσετε, βάζοντας μέσα είτε αρώματα είτε ακαθαρσίες».

Να φροντίζετε τα παιδιά σας, να είστε γι’ αυτούς παράδειγμα της γνήσιας χριστιανικής ζωής και η ευλογία του Κυρίου στους αιώνες των αιώνων θα είναι σ’ όλους εσάς και στα παιδιά σας.

Αγίου Λουκά Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας

Άγιε Λουκά πρέσβευε υπέρ ημών

Μοναδικη Μοναστηριακη εικονα του Αγίου Λουκά του Ιατρού εδω

Σχετικά άρθρα με «Άγιος Λουκάς Ιατρός: Πως να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας;»:

«Ευχαριστώ την Παναγία, Την προσκυνώ και φεύγω…»
Μόρφου Νεοφύτου: Νουθεσίες προς νέους μοναχούς (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Παναγία έγινε ευλογία για όλο τον κόσμο
Φοβάσαι να ασπαστείς την Εικόνα;
Ο Θεός εγκαταλείπει τον άνθρωπο;
Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: Πως διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά σήμερα
Προσευχή στην Παναγία Δέσποινα μου Θεοτόκε

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσθέστε Σχόλιο