Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Αγιο Ορος » Αγρυπνία στην Σιμωνόπετρα για την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή

Αγρυπνία στην Σιμωνόπετρα για την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή

Αγρυπνία στην Σιμωνόπετρα για την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή
Αγρυπνία στην Σιμωνόπετρα για την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή
https://www.flickr.com/photos/159403495@N03/42955726065/in/album-72157694040426560/

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στην Αγρυπνία στην Σιμωνόπετρα για την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή.

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μετέβη στο Άγιον Όρος, προσκεκλημένος από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, ώστε να παραστεί στην Πανήγυρη της Ιεράς Μονής για τη μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο.

Στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας φυλάσσεται άφθαρτο το αριστερό χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και η Αγία τιμάται ιδιαιτέρως στην Ιερά Μονή ώς “δεύτερη” κτιτόρισσα αυτής. Η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη, καθώς πολλοί αδελφοί της Μονής κατάγονται από τον νομό και την πόλη.

Τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως υποδέχθηκε στην Ιερά Μονή ο ηγούμενος αυτής, αρχιμανδρίτης Ελισσαίος και τελέσθηκε, κατά το έθος του Αγίου Όρους, δοξολογία. Στην προσλαλιά του καλωσορίσματός του ο γέροντας Ελισσαίος έκανε αναφορά στην προ έτους επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη λέγοντας πως εντυπωσιάστηκε από το πνευματικό κλίμα, την πίστη του λαού και το ποιμαντικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη.

Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον ηγούμενο π. Ελισσαίο για την πρόσκληση και είπε πως “για μας το Όρος δίνει την ευκαιρία πνευματικής αναψυχής και τόνωσης από την ταχύτητα και τους ρυθμούς της καθημερινότητας έξω στον κόσμο! Ήρθαμε εδώ θέλοντας να “κλέψουμε” κάτι από το δικό σας τρόπο ζωής, ώστε να τον μεταφέρουμε έξω στον κόσμο ως στήριγμα”.

Έπειτα στις 6.00′ το απόγευμα τελέσθηκε ο Μικρός Εσπερινός της εορτής και ακολούθησε τράπεζα. Στις 8.00′ το βράδυ ξεκίνησε ολονυκτία αγρυπνία με τον Μεγάλο Εσπερινό, την Λιτή, την Αρτοκλασία και τον Πανηγυρικό Όρθρο, και στις 5.30′ το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντος του επισκόπου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, υπευθύνου για τη διασπορά στη Σουηδία, κ. Μακαρίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα.

Φωτογραφικό υλικό

  

Σχετικά άρθρα με «Αγρυπνία στην Σιμωνόπετρα για την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή»:

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Θεοδώρας της εν Θεσσαλονίκη
40ήμερο μνημόσυνο Μητροπολίτου Λαρίσης Ιγνατίου (ΦΩΤΟ)
Ευλογία των καρπών της γης στην Κρήτη
Πανήγυρις Αγίου Νικάνορος στην Καστοριά
Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στην Παραλία Κατερίνης

Προσθέστε Σχόλιο