Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θαυματα » Θαύμα Αγίου Ιωάννου Ρώσου: Βροχή μετά την λιτανεία

Θαύμα Αγίου Ιωάννου Ρώσου: Βροχή μετά την λιτανεία

Θαύμα Αγίου Ιωάννου Ρώσου: Βροχή μετά την λιτανεία

Θαύμα Αγίου Ιωάννου Ρώσου: Βροχή μετά την λιτανεία

Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος αγωνίζεται και λέγει «Παρών»! Ελπίδα Ουράνια μέσα στη συμφορά!

Του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου

Εχθές το βραδάκι δόθηκε αρμοδίως η εντολή να εκκενωθεί και το Νέο Προκόπιο Ευβοίας, αφού η φωτιά αχόρταγη και ορμητική κατέβαινε από τα βορειότερα προς Μαντούδι και Προκόπι…

Ασθενοφόρα και λεωφορεία μετέφεραν τον κόσμο και όσους πολλούς ξεσπιτωμένους φιλοξενούσε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στον Ξενώνα Του, στο Ιερό Προσκύνημα….

Τότε, με θεία προφανώς φώτιση, δόθηκε σύσταση στον Πρωθιερέα του Ι. Προσκυνήματος, Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Βερνέζο και τον Προϊστάμενο του Ενοριακού Ι. Ναού, Οικονόμο π. Δημήτριο Πατεράκη, να φορέσουν πετραχήλι και να λιτανεύσουν στο χωριό τις ιερές Εικόνες του Οσίου Ιωάννου και των αγίων της Ενορίας Κωνσταντίνου και Ελένης, παρακαλούντες για την Άνωθεν βοήθεια!

Τους ακολούθησαν και οι ελάχιστοι άνδρες που είχαν απομείνει για να παλαίψουν με το πύρινο θηρίο…

Έγινε η λιτάνευση και τα ξημερώματα, γύρω στις 05:00, ένα σύννεφο φάνηκε πάνω από το Προκόπι και, ώ του θαύματος!, άρχισε να βρέχει!!! Σεβασμιώτατε, είπαν την ίδια ώρα κλαίγοντας από συγκίνηση στο τηλέφωνο και οι δύο ευλαβέστατοι Ιερείς, Βρέχει! Βρέχει! Στο Προκόπι βρέχει!!! Το Προκόπι μέχρι τούτη την ώρα είναι ανέπαφο, ο αγώνας των ανθρώπων στα πέριξ και πιο πάνω συνεχίζεται…

Εμείς προς δόξαν Θεού το ανακοινώνουμε, δίχως κανένα σχόλιο, μα και για να πάρουμε όλοι μας θάρρος, αφού μαζί μας συναγωνίζονται οι Άγιοί μας…. Ο Όσιος Ιωάννης, μάλιστα, από τότε που ήταν στην Καππαδοκία, έχει και προσωπική εμπειρία της φωτιάς…. Την ένοιωσε στο αδιαλώβητο ιερό του σώμα, το οποίο και πάλι διεφυλάχθη άφθαρτο!

Χειροποίητη Μοναστηριακή εικόνα Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος σε φυσικό ξύλο

Βρειτε την Εικονα εδω

Σχετικά άρθρα με «Θαύμα Αγίου Ιωάννου Ρώσου: Βροχή μετά την λιτανεία»:

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Κέρκυρα
Στη διάθεση των πυροπλήκτων θέτει ο Αρχιεπίσκοπος τις δομές της Εκκλησίας
Ιερά Πανήγυρις Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης
Εορτή Αγίου Δομετίου του Πέρσου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο