Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Αλεξάνδρεια

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Αλεξάνδρεια

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Αλεξάνδρεια

Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Αλεξάνδρεια

Την Παρασκευή, 31η Μαρτίου 2023, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Nαό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, συμπαραστατουμένου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμονα, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Κηρύττων τον θείο λόγο, ο Μακαριώτατος ανεφέρθη στο θεολογικό περιεχόμενο της μνημειώδους ως προς την δύναμη του λόγου και των νοημάτων Ιεράς Ακολουθίας, ενώ υπεγράμμισε την σύζευξη του ενδόξου παρελθόντος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Πόλη του Μ.Αλεξάνδρου, με το ελπιδοφόρο μέλλον της σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο, αναφερθείς εκτενώς και στην προσφάτως περατωθείσα ιεραποστολική αποδημία του στην πολυπληθέστατη Ι.Μητρόπολη Κατάγκας, στο νότιο Κονγκό.

Στην προσευχητική σύναξη συμμετείχαν ο Εντιμολογιώτατος κ Αθανάσιος Κοτσιώνης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια, ο Αξιότιμος κ.Ανδρέας Βαφειάδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας, η Εριτιμος κα. Λιλίκα-Ειρήνη Θλιβίτη, Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου και του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων «Πτολεμαίος Α’» Αλεξανδρείας και αρκετοί πιστοί.

Ακολούθησε κέρασμα όλων στο παρακείμενο Αρχονταρίκι του Καθεδρικού Ναού, τη επιμελεία του Αρχιερατικώς Προϊστάμενου αυτού, Σεβ.κ. Παντελεήμονος.

Πασχαλινές λαμπάδες από αγνό μελισσοκέρι

Βρειτε τις εδω

Σχετικά άρθρα με «Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Αλεξάνδρεια»:

Σερρών Θεολόγος: Οι ιερές εικόνες μας μυσταγωγούν στο κάλλος της εν Χριστώ κτίσεως
Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών
Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
1 Απριλίου: Οσία Μαρία η Αιγυπτία

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο