Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θαυματα » Άγιε Γεώργιε, τα σφουγγάτα σου είναι ακριβά…

Άγιε Γεώργιε, τα σφουγγάτα σου είναι ακριβά…

Άγιε Γεώργιε, τα σφουγγάτα σου είναι ακριβά...

Άγιε Γεώργιε, τα σφουγγάτα σου είναι ακριβά…

Άγιε Γεώργιε, τα σφουγγάτα σου είναι ακριβά… – Θαύμα Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου

Στην Παμφλαγονία υπήρχε ένας μεγάλος ναός προς τιμή του Αγίου Γεωργίου, και στην πλατεία του ναού τα παιδιά έπαιζαν διάφορα παιχνίδια. Ένα από τα παιδιά αυτά δεν μπορούσε να νικήσει σε κανένα από τα πολλά αγωνίσματα, γι’ αυτό τα άλλα το ειρωνεύονταν και το περιγελούσαν. Τότε στράφηκε προς την εικόνα του Αγίου Γεωργίου και τον παρακάλεσε να το βοηθήσει να νικήσει και υποσχέθηκε ότι θα του προσφέρει ένα σφουγγάτο, δηλαδή φαγητό από αυγά τηγανισμένα με κρεμμύδια και μυρωδικά.

Μόλις έκανε το τάξιμο άρχισε να παλεύει με τα άλλα παιδιά που τα νίκησε. Αμέσως πήγε στο σπίτι του και μόνος του έφτιαξε το σφουγγάτο και το έβαλε μπροστά στην εικόνα του Αγίου Γεωργίου. Ύστερα από λίγη ώρα έφθασαν εκεί τρεις νέοι για να προσκυνήσουν και μόλις είδαν το σφουγγάτο σκέφτηκαν να το φάνε. Και είπαν μεταξύ τους: «Τι τα θέλει αυτά ο Άγιος; Μήπως πρόκειται να τα φάει;» Εκάθησαν, λοιπόν, και έφαγαν του σφουγγάτο στα σκαλοπάτια της εκκλησίας.

Όταν θέλησαν να φύγουν δεν μπορούσαν να σηκωθούν, γιατί είχαν κολλήσει στα μαρμάρινα σκαλοπάτια. Έκαμαν τότε φτηνά τάματα στον Άγιο για να ξεκολλήσουν, αλλά τίποτα. Όταν έκαμαν ακριβό τάμα, να δώσει ο καθένας από ένα φλωρί, τότε μόνο μπόρεσαν να ξεκολλήσουν και ν’ απελευθερωθούν. Μόλις βγήκαν από την εκκλησία και πήραν θάρρος, είπαν προς τον Άγιο: «Άγιε Γεώργιε, τα σφουγγάτα σου είναι πολύ ακριβά, γι’ αυτό και εμείς δεν θα ξαναγοράσουμε τίποτα από εσένα».

Χειροποίητη Μοναστηριακή εικόνα Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Βρειτε την Εικονα εδω

Σχετικά άρθρα με «Άγιε Γεώργιε, τα σφουγγάτα σου είναι ακριβά…»:

Άγιος Γέροντας Παΐσιος: «Φοβερό όραμα για τις εκτρώσεις!»
Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου της Ι.Μ. Ξενοφώντος
Θαύμα του Αγίου Γεωργίου: Σωτηρία αιχμαλώτου στρατιώτη
Τα πάθη συνδέονται στενά μεταξύ τους…
Η προστασία της ψυχής από την Παναγία πριν και Μετά τον Θάνατο

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο