Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ακολουθία Ιερού Νιπτήρος στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Ακολουθία Ιερού Νιπτήρος στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Ακολουθία Ιερού Νιπτήρος στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης
https://farm1.staticflickr.com/783/40525309174_4f21434c29_b.jpg

Ακολουθία Ιερού Νιπτήρος στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Ο Σεβασμιώτατος στην Ακολουθία Ιερού Νιπτήρος στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου

Τη Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ανακαλώντας τη σκηνή που καταγράφεται στο Ιερό Ευαγγέλιο, κατά την οποία «ο Κύριος λεντίω ζωννύμενος μαθητών πόδας ένιψε», προέβη στη συμβολική νίψη των ποδών των κληρικών που τον πλαισίωναν και οι οποίοι «υποκρίθηκαν» τις προσωπικότητες των μαθητών του Κυρίου.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας αφορμώμενος από τη μοναξιά που, ανθρωποπαθώς, εβίωσε ο Κύριος κατά τα Τίμια Πάθη Του, αναφέρθηκε στη μοναξιά που μαστίζει τους ανθρώπους της εποχής, στους τρόπους εξόδου από αυτήν καθώς και στο άνοιγμα σε αγαπητική κοινωνία.

Παρόντες ήταν η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου, οι Βουλευτές κ. Γεώργιος Ορφανός, κ. Σταύρος Καλαφάτης και κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, οι Δήμαρχοι Νεάπολης –Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, Αμπελοκήπων- Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού και της Αστυνομίας και πλήθος πιστών που συνέρρευσε, για να αναβιώσει την κατανυκτική ατμόσφαιρα του Υπερώου της Ιερουσαλήμ.

Φωτογραφικό υλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις