Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Αν θέλεις να αφήσεις πολύ πλούτο στα παιδιά σου

Αν θέλεις να αφήσεις πολύ πλούτο στα παιδιά σου

Αν θέλεις να αφήσεις πολύ πλούτο στα παιδιά σου

Αν θέλεις να αφήσεις πολύ πλούτο στα παιδιά σου

Αν θέλεις να αφήσεις πολύ πλούτο στα παιδιά σου, άφησέ τους στην Πρόνοια του Θεού. Αυτός, όταν δει ότι Του δείχνεις τόση εμπιστοσύνη και τον αναγνωρίζεις συγκληρονόμο, πώς δεν θα τους εξασφαλίσει κάθε αγαθό; Και να μην προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά μας πλούσια, αλλά ενάρετα. Διότι αν στηριχτούν στον πλούτο, με τίποτε άλλο δεν θα ασχοληθούν. Αν όμως δουν, ότι δεν έχουν το στήριγμα του πλούτου, θα κάνουν τα πάντα, ώστε με την αρετή, να ξεπεράσουν την φτώχεια…

Πέθανε το παιδί σου και αναρωτιέσαι σε ποιόν θα αφήσει κληρονομιά την περιουσία σου; Θα την αφήσεις σ’ αυτό πάλι και μάλιστα ασφαλέστερα… Μαζί με το νεκρό παιδί σου, να αποστείλεις δια της ελεημοσύνης, τα υπάρχοντά του, τα κληρονομικά του. Και αν πέθανε χωρίς να προλάβει να μετανοήσει, δώσε ελεημοσύνη, για να συγχωρηθούν τα αμαρτήματά του. Αν όμως ήταν δίκαιο, δώσε για να προστεθεί μισθός και ανταπόδοση αγαθών.

Εάν κληρονομήσεις περιουσία, η οποία γνωρίζεις ότι είναι συναγμένη από αδικίες και αρπαγές – κλεψιές, τότε να την επιστρέψεις σε εκείνους που αδικήθηκαν. Αν όμως δεν τους γνωρίζεις, τότε να την διαμοιράσεις σε όσους έχουν ανάγκη. Διαφορετικά, αν δεν πράξεις έτσι, θα υποστείς τις ίδιες τιμωρίες με εκείνους, που συγκέντρωσαν με αδικίες αυτόν τον πλούτο.

Για πες μου, ποιά δικαιολογία έχεις, όταν όσα κληρονόμησες από τον πατέρα σου, τα τρως χωρίς να κάνεις τίποτε; Σπαταλάς ως τεμπέλης την περιουσία ασυλλόγιστα.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Ορθόδοξα Χριστιανικά Βιβλία μέσα από τις κατηγορίες των Αγίων – Γεροντικά, Προσευχητάρια, Ψυχωφελή, Λειτουργικά, Παιδικά, βιβλία που μιλούν στην ψυχή.

Βρειτε τα βιβλια εδω

Σχετικά άρθρα με «Αν θέλεις να αφήσεις πολύ πλούτο στα παιδιά σου»:

Προσευχή των δακρύων Αγίου Ισαάκ του Σύρου
Όταν Μεταλαμβάνει κάποιος απροετοίμαστος…
Πόσο αφήνουμε το φως του Θεού να λάμπει στην ψυχή και το σώμα μας;
Είμαστε άξιοι να κοινωνούμε τακτικά;
Μη γογγύσεις εναντίον του αδερφού σου!
Προσευχή: Σε ευχαριστώ Κύριε πολυέλεε
Να παρακαλούμε το Θεό, να δίνει την ευλογία Του στα παιδιά μας!

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο