Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ανοίγει την Κυριακή η αυλαία για τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους

Ανοίγει την Κυριακή η αυλαία για τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους

Ανοίγει την Κυριακή η αυλαία για τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους Συνεχίζονται τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους 1821: Η συμβολή της Εκκλησίας στην ΠΑΙΔΕΥΣΗ των ραγιάδων

Ανοίγει την Κυριακή η αυλαία για τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους

Τα «Φώτια 2021» ανοίγουν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου την αυλαία τους διαδικτυακά, προσαρμοσμένα στα υγειονομικά μέτρα πρόληψης για τη διασπορά του κορωνοϊού, για να παρουσιάσουν και φέτος εκδηλώσεις υψηλού πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου, τιμώντας έμπρακτα τις βαθύτερες αξίες της Εκκλησίας και του πολιτισμού.

Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν ως θέμα «Mατωμένα ράσα του ’21 στην Πιερία και την Ελλάδα» με αφορμή τον εορτασμό της επετείου 200 ετών από την εθνική Παλιγγενεσία.

Ο σημαντικός αυτός θεσμός, που διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, θα συνδυάσει και φέτος καλλιτεχνική δημιουργία με την πνευματικότητα, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο η επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 μπορεί να αποτελέσει αφορμή εθνικού αναστοχασμού.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 6μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μέσω των κοινωνικών δικτύων της Ιεράς Μητρoπόλεως Κίτρους (YouTube και Facebook) διαδικτυακή εσπερίδα με διακεκριμένους ομιλητές.

Εισηγητές της θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος με θέμα «Ο Αντίκτυπος και οι συνέπειες της Επανάστασης του 1821 στον Εύξεινο Πόντο», ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Μιχάλη Τρίτος με θέμα «Η προσφορά των Νεομαρτύρων στην Επανάσταση του 1821» και ο Eπ. Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Τζουμέρκας με θέμα «Η συμβολή της Πιερίας στην Επανάσταση του ‘21».

Στόχος της παραπάνω εσπερίδας θα είναι να αναλυθεί η προσφορά της Εκκλησίας και ο ρόλος της στον Αγώνα τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Παράλληλα θα αναφερθούν άγνωστες πτυχές αλλά και πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν το ρόλο της Εκκλησίας στον αγώνα κατά της Τουρκοκρατίας.

Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων των φετινών «Φωτίων» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε τον καταξιωμένο αυτό θεσμό δίπλα στους ανθρώπους που τον εμπνεύστηκαν, τον δημιούργησαν, τον καθιέρωσαν και τον στηρίζουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους, με σκοπό τη συνέχεια και τη διαρκή εξέλιξή του. Οι φετινές εκδηλώσεις εντάσσονται στις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας για τον επετειακό εορτασμό της Επανάστασης του 1821 και θα φωτίσουν το σημαντικό ρόλο και την καταλυτική συμβολή της Αγίας Εκκλησίας του Χριστού για την ελευθερία του Γένους των Ελλήνων, προσφέροντας ευκαιρίες γόνιμου προβληματισμού».

Ανοίγει την Κυριακή η αυλαία για τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ανοίγει την Κυριακή η αυλαία για τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους»:

40νθήμερο Μνημόσυνο για τον Καστορίας κυρό Σεραφείμ στη Μονή Ζερμπίτσης
Μόρφου Νεόφυτος: Χριστέ μου, αξίωσέ με να σε αγαπήσω… (ΒΙΝΤΕΟ)
Εξόδιος Ακολουθία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Σκληρού
Μνημόσυνο των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας
Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Αβάσιμα τα περί αυξήσεων στα έξοδα κηδείας
Αυστραλίας Μακάριος: Η ελληνική γλώσσα αποτέλεσε το όχημα για τη διάδοση του Ιερού Ευαγγελίου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις