Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος

Απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος

Απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος

Απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος

Με παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 ,στην αίθουσα της Μητροπόλεως Αργολίδος οι απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδος.

Μία πενταμελής επιτροπή, με πρόεδρο τον Κακούρη Γρηγόριο, Διευθυντή της Σχολής και μέλη τους Φώτιο Κετσετζή Άρχων Πρωτοψάλτης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Πετράτο Γρηγόριο, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, Ζέρβα Χρήστο, καθηγητή βυζαντινής μουσικής και Κουμπανάκη Γεώργιο, καθηγητή βυζαντινής μουσικής. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού παραβρέθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσουλάλης.

Οι σπουδαστές δούλεψαν σκληρά δίπλα στους άξιους καθηγητές της Σχολής, τους Καρκαλάτο Δημήτριο, υποδιευθυντή και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, Ρούτουλα Κωνσταντίνο, πρωτοψάλτη του Ιερού ναού Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου και Χαβιαρλή Ιωάννη Λαμπαδάριο του καθεδρικού Ι.Ν Αγίου Πέτρου, και οι κόποι τους επιβραβεύτηκαν.

Στις εξετάσεις παραβρέθηκε κι η γραμματεία της Σχολής Πρεσβύτερος Θεόδωρος Στεργίου και η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Πολίτου.

Οι μαθητές που εξετάστηκαν ήταν στο Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής οι Παναγιώτης Καραχάλιος και Γεώργιος Πατούρας και για δίπλωμα βυζαντινής μουσικής εξετάστηκαν ο Δημήτριος Κορομπόκης και Γεώργιος Ντεβές.

Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Νεκταρίου, στα πλαίσια της διαφυλάξεως, διατηρήσεως και διαδόσεως της πατρώας ψαλτικής τέχνης, όπως αυτή διασώθηκε ανά τους αιώνες έως σήμερον και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στα πλαίσια της μουσικής εκπαιδεύσεως και ειδικής καταρτίσεως των ενδιαφερομένων να διακονήσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως, ίδρυσε Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, τμήματα της Σχολής λειτουργούν επίσης στο Αργος και στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου, για άνδρες και γυναίκες.

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα Πτυχία, τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος»:

Προεόρτια Αγρυπνία για τον Άγιο Βασίλειο Χιλιοδένδρου (ΦΩΤΟ)
ΚΣΤ΄ Παύλεια: Έναρξη 26ου Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου
Χειροτονία Διακόνου μοναχού Νικοδήμου Καρκαμπάση
Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων
Εορτή του Αγίου Ιουλιανού από την Κιλικία
Ιερές Αγρυπνίες Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Τρίκαλα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο