Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Διακόνου μοναχού Νικοδήμου Καρκαμπάση

Χειροτονία Διακόνου μοναχού Νικοδήμου Καρκαμπάση

Χειροτονία Διακόνου μοναχού Νικοδήμου Καρκαμπάση

Χειροτονία Διακόνου μοναχού Νικοδήμου Καρκαμπάση

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου, κληρικών από την ευρύτερη περιοχή και των δύο ιεροδιακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε της εις Διάκονον χειροτονία του Οσιολογιωτάτου μοναχού της αδελφότητας της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, πατρός Νικοδήμου Καρκαμπάση, που κατάγεται από το Λευκόχωμα Σπάρτης.

Ο νέος διάκονος στην χειροτονητήρια ομιλία του, φορτισμένος συγκινησιακά, αναφέρθηκε αρχικά στο δέος που διαπερνά την ύπαρξή του αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει ως υπηρέτης του Ιερού Θυσιαστηρίου. Στη συνέχεια απηύθυνε ευγνώμονες ευχαριστίες προς όλους όσοι του στάθηκαν στην μέχρι τώρα πορεία του και στην απόφασή του να ακολουθήσει τη μοναχική και ιερατική ζωή. Το πρώτο πρόσωπο που ευχαρίστησε ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης, που με την αγάπη, τη σεμνότητα, τη σοφία και τη διακριτικότητά του, αποτέλεσε το καλύτερο παράδειγμα και το μεγαλύτερο κίνητρο για την απόφασή του. Επίσης ευχαρίστησε τους αείμνηστους κληρικούς π. Δημήτριο Πέππα και π. Παναγιώτη Ρούτση, που τον μύησαν στην εκκλησιαστική ζωή, τον γέροντά του και πνευματικό του πατέρα, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Πρόδρομο, την αδελφότητα της Μονής των Αγίων Αναργύρων, τους πνευματικούς πατέρες στων οποίων το πετραχήλι προσέτρεχε, τους λοιπούς κληρικούς που του στάθηκαν, τους καθηγητές του στη Νοσηλευτική Σχολή Αθηνών, τους ιατρούς και τους νοσηλευτές με τους οποίους συνεργάστηκε κατά την πρακτική του, όπου γνώρισε τα όρια του ανθρώπινου πόνου, τον Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμά, τους κατηχητές και τα παιδιά της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος. Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς του και τα κατά σάρκα αδέλφια του, για την αγάπη, την κατανόηση και τη στήριξή τους. Ολοκληρώνοντας, παρακάλεσε τον Πανάγαθο Θεό να ανοίξει τη θύρα του ελέους Του, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων Αναργύρων, του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Σπυρίδωνος και του Αγίου Νικοδήμου.

Από την πλευρά του ο σεπτός Ποιμενάρχης απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης στον νέο διάκονο. Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι την ημέρα αυτή, που είναι η προσωπική του Πεντηκοστή, ο π. Νικόδημος διατράνωσε την πίστη του, επιβεβαίωσε την αγάπη του προς τον Κύριο και βίωσε την παράδοση του Χριστιανισμού και της Εκκλησίας μας. Παράλληλα ευχαρίστησε τους γονείς του νεοχειροτονηθέντα για τη στήριξή τους στην κομβική απόφαση του παιδιού τους, καθώς και όλους όσοι τον βοήθησαν να καλλιεργήσει και να εξωτερικεύσει ό,τι όμορφο είχε στην ψυχή του. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο νέο διάκονο να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο στον ωραίο δρόμο της αρετής και της προσωπικής θυσίας.

Πριν την μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων, απηύθυνε τον πηγαίο λόγο του προς το εκκλησίασμα και ο Πρωτοπρεσβύτερος, ιεραπόστολος και ιατρός π. Ευάγγελος Παπανικολάου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης.

Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο νέος διάκονος δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος σε χαρμόσυνο κλίμα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Διακόνου μοναχού Νικοδήμου Καρκαμπάση»:

Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων
Εορτή Αγίου Ιουλιανού από την Κιλικία
Αγρυπνίες Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Τρίκαλα
Πανήγυρις Γενεθλίου Τιμίου Προδρόμου στην Κάλυμνο
Ονομαστήρια Μητροπολίτου Σάμου Ευσεβίου
Ανοίγουν οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Εδέσσης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο