Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Αποφθέγματα για την αγάπη

Αποφθέγματα για την αγάπη

Αποφθέγματα για την αγάπη

Αποφθέγματα για την αγάπη

Αποφθέγματα για την αγάπη που υπάρχει μέσα μας…

Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κατακτήσει την τέλεια αγάπη παρά μόνο εκείνος που απέβαλε τον παλιό εαυτό του. (Μέγας Βασίλειος)

Πολλή προσοχή χρειάζεται, όταν κάποιος έχει αγάπη με πολύ ενθουσιασμό. Καλό είναι τότε να φρενάρει την αγάπη του και τον ενθουσιασμό του. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Στρέψε την καρδιά σου στην αγάπη των εντολών σου και όχι της πλεονεξίας. (Ψαλμ. Ριη´ 36)

Προφυλάξου και μη ελέγχεις κανέναν, για κανένα πράγμα. Η αγάπη δε θυμώνει, μήτε ελέγχει κανένα με πάθος. (Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)

Όπως ο Θεός μεταδίδει εξίσου σε όλους τους ανθρώπους το φως του, έτσι και οι μιμητές του Θεού ας ακτινοβολούν προς όλους κοινή και ισότιμη αγάπη. (Μέγας Βασίλειος)

Η αγάπη ομολογεί τον Πατέρα, προσκυνεί τον Υιό και δοξολογεί το Άγιο Πνεύμα. Η αγάπη δεν διαιρεί την ομοφωνία της Τριάδος. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Όποιος δεν έχει μέσα του την αγάπη, από όλα έχει ξεκόψει και έχει αποξενωθεί από ότι είναι ανώτερο και πνευματικό. (Μέγας Φώτιος)

Η αγάπη είναι σύζυγος των αγγέλων, σύντροφος των πατέρων, ομοτράπεζη των προφητών, συναθλήτρια των μαρτύρων. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Να ζείτε και να συμπεριφέρεσθε με κάθε ταπεινοφροσύνη και πραότητα με ανοχή απέναντι των άλλων και μεγαλοκαρδία, ανεχόμενοι ο ένας του άλλου τις αδυναμίες με αγάπη. (Εφεσ.δ 2)

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Σχετικά άρθρα:
Αποφθέγματα για την αμαρτία
Αποφθέγματα Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού
Αποφθέγματα για την ελπίδα
Μακάριοι, όσοι άναψαν το Φως στην καρδιά τους…
Ιερά Αγρυπνία στον Άγιο Σπυρίδωνα Τριανδρίας
Ο Θεός είπε στον άγγελο…
Ο ευλογημένος γάμος…

Προσθέστε Σχόλιο