Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Ο Χριστός να είναι ο πρώτος και ο μεγάλος πόθος της ζωής μας

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Ο Χριστός να είναι ο πρώτος και ο μεγάλος πόθος της ζωής μας

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Ο Χριστός να είναι ο πρώτος και ο μεγάλος πόθος της ζωής μας

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Ο Χριστός να είναι ο πρώτος και ο μεγάλος πόθος της ζωής μας

Τις κατασκηνώσεις των νέων της Ιεράς Μονής Παντανάσσης και της Χριστιανικής Ενώσεως Σύδνεϋ, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα και την ευλογία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίος έγινε δεκτός από τα παιδιά με πολλή χαρά και με νεανικό ενθουσιασμό.

Τα στελέχη της κατασκήνωσης, ο Αρχηγός, ο υπαρχηγός, οι ομαδάρχες, το προσωπικό και οι κατασκηνωτές υποδέχθηκαν τον Ποιμενάρχη τους στην είσοδο της κατασκήνωσης με τις σημαίες της Ελλάδος, της Αυστραλίας και της Αρχιεπισκοπής, τα λάβαρα και, ψάλλοντας το “Άξιον Εστίν”, κατευθύνθηκαν στον κεντρικό χώρο. Εκεί τα παιδιά τραγούδησαν στον Αρχιεπίσκοπό τους τον ύμνο της κατασκήνωσης και παρουσίασαν το σύνθημά τους, το οποίο για φέτος είναι: “επιποθεί η ψυχή μου προς σε ο Θεός”.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο πνευματικός της κατασκήνωσης, Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντανάσσης, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην Αυστραλία, τονίζοντας ότι “ζούμε μια νέα εποχή, κατά την οποία βλέπουμε φανερά τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος σε όλη την Αυστραλία”. Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στο πνευματικό όφελος που λαμβάνουν τα παιδιά, τα οποία βιώνουν από κοινού στον χώρο της κατασκήνωσης, το Ευαγγέλιο και τη διδασκαλία του Χριστού. Μέσα από την κατασκήνωση πολλά παιδιά έμαθαν για τον Χριστό, ενώ η κατασκήνωση έδωσε καλούς οικογενειάρχες, επιστήμονες κληρικούς και μοναχούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος, φανερά συγκινημένος από την αγάπη των παιδιών και τα θερμά λόγια του π. Ευσεβίου, ευχαρίστησε τα στελέχη και όλους τους εμπλεκόμενους και φυσικά τα παιδιά για τη θερμή και αυθόρμητη υποδοχή που του επεφύλαξαν. Στην συνέχεια απηύθυνε πνευματικές νουθεσίες στα παιδιά σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να έχουμε στη ζωή μας, τονίζοντας ότι “ο Χριστός πρέπει να είναι πρώτος και ο μεγάλος πόθος της ζωής μας”.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος γευμάτισε με τα παιδιά, τα οποία τραγούδησαν και χόρεψαν προς τιμήν του υψηλού επισκέπτη τους.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: Ο Χριστός να είναι ο πρώτος και ο μεγάλος πόθος της ζωής μας»:

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τίμησε την Οσία Μελάνη
Αγρυπνία Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου στο Ναύπλιο
Εκδήλωση Φιλοπτώχου Ταμείου Μητροπόλεως Καστοριάς (ΦΩΤΟ)
Κοπή Βασιλόπιτας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας στον Άγιον Όρος για τα Χριστούγεννα (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις