Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Αρχιεπίσκοπος στον εσπερινό Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων

Ο Αρχιεπίσκοπος στον εσπερινό Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων

Ο Αρχιεπίσκοπος στον εσπερινό Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων

Ο Αρχιεπίσκοπος στον εσπερινό Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέστηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναούσης ο πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Δράμας κ. Παύλος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λήμνου κ. Ιερόθεος και Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Βεροίας υποδέχθηκε το Ιερό Λάβαρο της Επαναστάσεως από την Μονή της Αγίας Λάβρας, που κόμισε για την επέτειο ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Ευσέβιος.

Λίγο προ της Απολύσεως του Εσπερινού ο Αρχιεπίσκοπος και ο Υφυπουργός κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος έκαναν τα αποκλυπτήρια μνημείου για το μαρτύριο των Αγίων Νεομαρτύρων και τη θυσία των Ηρώων της Νάουσας. Ακολούθησε πάνδημη λιτανευτική πομπή προς το χώρο Θυσίας στο Κιόσκι, όπου ολοκληρώθηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας προσεφώνησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Δράμας, ο οποίος είναι Ναουσαίος στην καταγωγή.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Αρχιεπίσκοπος στον εσπερινό Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων»:

Η Κυριακή του Αντίπασχα στη Ναύπακτο και στο Μεσολόγγι
1 Μαΐου: Κυριακή του Θωμά
1 Μαΐου: Προφήτης Ιερεμίας
Πανήγυρις Αγίου Αθανασίου Πυργετού Τρικάλων

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο