Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Αρχιεπίσκοπος Καναδά: Η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο αθανασίας

Αρχιεπίσκοπος Καναδά: Η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο αθανασίας

Αρχιεπίσκοπος Καναδά: Η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο αθανασίας

Αρχιεπίσκοπος Καναδά: Η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο αθανασίας

Kορωνοϊός, Χριστούγεννα και Θεία Κοινωνία
Επίθεση ο κορωνοϊός. Αντεπίθεση εμείς.

Ο κορωνοϊός μας έκανε μεγάλη επίθεση. Κατάφερε σχεδόν να μας κλείσει τις εκκλησίες. Θείες Λειτουργίες με δέκα (10) ή είκοσι πέντε (25) χριστιανούς. Είναι πολύ δύσκολο. Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση και να πως:

Δυο φορές στο παρελθόν σας έγραψα να ιδείτε ακριβώς τις βαπτίσεις, τους γάμους και τις κηδείες που έχετε κάνει στην εκκλησιά σας τα δέκα (10) τελευταία χρόνια. Να κάνετε καταλόγους με ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Να επικοινωνείτε με τους χριστιανούς τακτικά. Αυτή η επικοινωνία χρειάζεται τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Έρχονται τα Χριστούγεννα και οι χριστιανοί μας μένουν ακοινώνητοι. Αυτό θέλει ο σατανάς. Να μην του περάσει. Να ο τρόπος που δεν θα του περάσει.

Οργανώστε την Κοινότητά σας. Ιερεύς, Διοικητικό Συμβούλιο, Φιλόπτωχος Αδελφότητα και προπαντός η Νεολαία. Όλοι μαζί, μία ομάδα στην αντεπίθεση εναντίον του κορωνοϊού.

Γράψτε ηλεκτρονικά. Τηλεφωνήστε. Επικοινωνήστε προσωπικά. Γνωρίστε τους χριστιανούς σας. Αυτό δεν είπε ο Χριστός; «Ο ποιμήν ο καλός γνωρίζει τα πρόβατα κατ’ όνομα. Πηγαίνει και βρίσκει το χαμένο πρόβατο».

Για μας το πρόβατο δεν είναι χαμένο. Ο σατανάς με τον κορωνοϊό κατάφεραν να μας κλείσουν τις εκκλησίες και να μείνει ο κόσμος χωρίς Θεία Κοινωνία. Είπαμε δεν θα τους περάσει.

Κάνετε ένα πρόγραμμα. Κάνετε περισσότερες Θείες Λειτουργίες μέσα στην εβδομάδα. Λειτουργήστε το πρωί και κρατήστε την Θεία Κοινωνία. Να καταλύετε την Θεία Κοινωνία την επόμενη ημέρα, μετά την Θεία Λειτουργία. Καλέστε τους χριστιανούς κατά οικογένειες να έρθουν να κοινωνήσουν. Ορίστε ημέρα και ώρα. Να μη μείνει κανείς χριστιανός, από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα, χωρίς να κοινωνήσει. Στο χέρι σας είναι. Εξαρτάται από την καλή οργάνωση στην Κοινότητά σας. Πολλές φορές επικοινωνείτε με τους χριστιανούς σας για άλλους λόγους. Για να έρχονται στην εκκλησία. Για να φέρουν τα παιδιά τους στο κατηχητικό. Για να γράψουν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία. Στη νεολαία. Στις κατασκηνώσεις και τόσα άλλα. «Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Η Θεία Κοινωνία είναι η αιώνια ζωή. Είναι φάρμακο αθανασίας. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μείνει κανείς ακοινώνητος.

Μερικοί θα πείτε. Είναι πολλοί χριστιανοί. Δεν θα τα καταφέρουμε. Λάθος κάνετε. Η διπλανή σας Κοινότητα είναι μικρότερη. Φωνάξτε τους να σας βοηθήσουν. Το ίδιο δεν έκανε ο Πέτρος; Υπάκουσε στον Χριστό. Έριξε το δίχτυ. Γέμισε η βάρκα ψάρια και κόντευε να βυθιστεί. Τότε φώναξε τους άλλους ψαράδες. Φωνάξτε κι εσείς για βοήθεια. Μία είναι η Εκκλησία. Είναι μία οικογένεια. Πόσες φορές το έχω ειπεί;

Γνωρίστε τους χριστιανούς σας. Καλέστε τους κατά οικογένεια να κοινωνήσουν. Θα είναι αυτά τα καλύτερα Χριστούγεννα. Θα κατατροπωθεί ο σατανάς. Δεν θα κερδίσει ο κορωνοϊός.

Αδελφοί Επίσκοποι και ιερείς, τώρα είναι η ευκαιρία. Μη φεισθούμε κόπου και χρόνου. Με πραγματική θέληση και σωστή οργάνωση θα κερδίσουμε τον πόλεμο. Να μη μείνει κανείς χριστιανός ακοινώνητος τούτα τα Χριστούγεννα. Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Καλή αντάμωση στο κοινό ποτήριο. Καλά Χριστούγεννα. Να είναι αυτά τα πιο ευλογημένα Χριστούγεννα.

Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αρχιεπίσκοπος Καναδά: Η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο αθανασίας»:

Ένα δώρο του Αγίου Παϊσίου από τη μητέρα πατρίδα
Καστορίας Σεραφείμ: Προβληματίζομαι…
Λέρου Παΐσιος: Ο Άγιος Νικόλαος είναι ζυμωμένος με την ψυχή μας
Χριστιανός χωρίς Θεία Κοινωνία… – παπα-Χαράλαμπος Διονυσιάτης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσθέστε Σχόλιο