Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Αρχιεπίσκοπος στη Μονή των Αγίων Θεοδώρων

Ο Αρχιεπίσκοπος στη Μονή των Αγίων Θεοδώρων

Ο Αρχιεπίσκοπος στη Μονή των Αγίων Θεοδώρων

Ο Αρχιεπίσκοπος στη Μονή των Αγίων Θεοδώρων

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Α’ Στάση των Χαιρετισμών τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στην Ζάλτσα της Βοιωτίας, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του οικείου Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Την επομένη το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, ενώ συμπροσευχόμενος παρίστατο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία και ευλογήθηκαν τα κόλλυβα, στη μνήμη του Αγίου ένδοξου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου και στο, δια των κολλύβων, θαύματος του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία όλων των παρισταμένων που βρέθηκαν «πάνω σε αυτόν τον βράχο για να τιμήσουν τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Θεόδωρο». Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριώτατο «γιατί έδωσε ζωή στο συγκεκριμένο Μοναστήρι και κάθε χρόνο το τιμά με την παρουσία του». Ο κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό και το πρόβλημα του κορονοϊού που απασχολούν τον λαό μας, ενώ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί την ακριτική Ελλάδα, τονίζοντας πως η αναφορά του «στην ομοψυχία και την ενότητα των Ελλήνων μπροστά στις απειλές» τους δίνει θάρρος να συνεχίσουν.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε στη Θ. Λειτουργία ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Φαρμάκης, Γενικός Διευθυντής της Ε.Κ.Υ.Ο. και ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Αρχιεπίσκοπος στη Μονή των Αγίων Θεοδώρων»:

Πανήγυρις Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στα Τρίκαλα
Θεία Ευχαριστία και κορωνοϊός: Όσοι πιστοί προσέλθετε…
Ξεκίνησαν οι καθιερωμένες ομιλίες των Αγιορειτών πατέρων (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Λάρισα
Η Ανάμνηση του θαύματος των Κολλύβων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος στη Μητρόπολη Πατρών
Εορτασμός στη Σύμη της 72ας Επετείου Ενσωματώσεως των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις