Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Αρχιεπίσκοπος στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Θεοδώρου Σπηλιώτη

Ο Αρχιεπίσκοπος στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Θεοδώρου Σπηλιώτη

Ο Αρχιεπίσκοπος στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Θεοδώρου Σπηλιώτη

Ο Αρχιεπίσκοπος στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Θεοδώρου Σπηλιώτη

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, στον περικαλλή Ενοριακό Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Βαλύρας Μεσσηνίας, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Θεοδώρου Σπηλιώτη, αδελφού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου και πατέρα του προϊσταμένου του Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης Πρωτ. Αθανασίου Σπηλιώτη.

Στο μνημόσυνο προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος καθώς και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Νωρίτερα είχε τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας, τον οποίο συνεπικούρησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μάνης και Σισανίου και Σιατίστης.

Με την ολοκλήρωση του μνημοσύνου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επισήμανε ότι όλοι οι συμμετέχοντες συμπροσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του εκλιπόντος, ενώ ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων. Παράλληλα σημείωσε ότι η παρουσία η δίκη του, των Επισκόπων, των τοπικών αρχόντων και του πυκνού εκκλησιάσματος αποδεικνύει το μέγεθος του σεβασμού και της αγάπης στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σπάρτης, τον οποίον θέλησαν να ενισχύσουν στην δύσκολη αυτή προσωπική του στιγμή.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης, εμφανώς συγκινημένος, εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες, την αγάπη και τον σεβασμό του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος – παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του – θέλησε να τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αδελφού του Θεόδωρου. Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τον επιχώριο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος επωμίστηκε το βάρος της οργάνωσης της θρησκευτικής τελετής, ενώ πάντα συμμετέχει σε χαρές και σε λύπες της οικογένειάς του, τους παρευρισκόμενους Επισκόπους, τους τοπικούς άρχοντες και τον ευσεβή λαό. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους ο Δωρεοδότης Θεός να ευλογεί και να αγιάζει τη ζωή τους.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Αρχιεπίσκοπος στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Θεοδώρου Σπηλιώτη»:

Η Σίφνος εόρτασε την Προστάτιδα της Παναγία Χρυσοπηγή
Εγκαίνια Ιερού Ναού Παναγίας Χιλιαδούς Διρφύων
Ο Πλαταμώνας υποδέχτηκε την Παναγία την Τριχερούσα (ΦΩΤΟ)
Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου
Ακολουθία επί τη διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης στον Προφήτη Ηλία Ασσήρου (ΦΩΤΟ)
Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Μονής Αγίας Κυριακής Λουτρού Φιλοθέη Μοναχή

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο