Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Σίφνος εόρτασε την Προστάτιδα της Παναγία Χρυσοπηγή

Η Σίφνος εόρτασε την Προστάτιδα της Παναγία Χρυσοπηγή

Η Σίφνος εόρτασε την Προστάτιδα της Παναγία Χρυσοπηγή

Η Σίφνος εόρτασε την Προστάτιδα της Παναγία Χρυσοπηγή

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας Σίφνου, στον οποίο από εχθές είχε μεταφερθεί η ιερά Εικόνα της Παναγίας Χρυσοπηγής, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και των τα πρώτα φερόντων, ως εχθές, πλήθους πιστών Σιφνίων και παραθεριστών, τηρούντων τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην ταπείνωση και την πίστη του Εκατοντάρχου της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, ειπών ότι «ο Εκατόνταρχος παρ, ό,τι είχε πολλά, δεν στηρίχθηκε σ’ αυτά που είχε, αλλά σ’ αυτό που ήταν, γι’ αυτό και με πίστη και ταπείνωση προσήλθε στον Κύριο, ζητώντας τη θεραπεία του παιδιού του. Με την ίδια πίστη και ταπείνωση μας καλεί και η Παναγία να προσέλθουμε προς Αυτήν, η οποία, ως η όρνις καλύπτει και προστατεύει υπό τη σκεπή των πτερύγων της τα νοσσία αυτής μας προτρέπει όλους, μια και κανείς δεν περισσεύει, να συνεισφέρουμε με τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις δράσεις μας, στην πρόοδο της ευλογημένης Σίφνου».

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, η οποία αναμεταδόθηκε απ’ ευθείας μέσω του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού «Syros TV1», ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στους επί δεκαετίες διακονούντες τους Ιερούς Ναούς Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πεταλίου και Γενεσίου της Εισοδείων της Θεοτόκου Κάστρου, Αιδεσιμωτάτους Γεώργιο Τσάλλα και Ιωάννη Κουμάκη.

Ωσαύτως τίμησε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως την Ευεργέτιδα της Σίφνου και των Ιερών της Ναών, ευγενεστάτη κα Μαρία Παππού, χήρα Νικολάου Βερνίκου-Ευγενίδη, ευχαριστώντας και συγχαίροντάς την, διότι συνεχίζει τη μεγάλη ευεργετική προσφορά του αείμνηστου Νικολάου Βερνίκου- Ευγενίδη προς τη Σίφνο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, ως Απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας δεν κατέστη μόνο Πρωταθλήτρια στη σφύρα, αλλά ανεδείχθη και Πρωταθλήτρια σε έργα αγάπης και κοινωνικής ευποιΐας!Το μετάλλιο, ως εκ προσώπου της τιμηθείσης, παρέλαβε ο κ. Βίκτωρας Μαυρογιάννης, υιός του αοιδίμου Αρχιερατικού Επιτρόπου Σίφνου Πρωτοπρ. Νικολάου Μαυρογιάνη.

Εμνήσθη, ωσαύτως, της κεκοιμημένης Ευεργέτιδος της Σίφνου, της Ιεράς Μητροπόλεως και του ίδιου, αειμνήστου Θεοδώρας Συγγελίδη, η οποία πάντοτε τέτοιες μέρες τον υπεδέχετο με άνθη, αποστάγματα της αγαπώσης καρδίας της.

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν και συνεχάρη τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινόν και τον Αρχιμ. Αγαθάγγελο Γιανναράκη για την διοργάνωση και τον ευπρεπισμό της Πανηγύρεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επηκολούθησε λιτή λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Χρυσοπηγής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Σίφνος εόρτασε την Προστάτιδα της Παναγία Χρυσοπηγή»:

Εγκαίνια Ιερού Ναού Παναγίας Χιλιαδούς Διρφύων
Ο Πλαταμώνας υποδέχτηκε την Παναγία την Τριχερούσα (ΦΩΤΟ)
Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου
Ακολουθία επί τη διασαλεύση της Αγίας Τραπέζης στον Προφήτη Ηλία Ασσήρου (ΦΩΤΟ)
Εκοιμήθη η Καθηγουμένη της Μονής Αγίας Κυριακής Λουτρού Φιλοθέη Μοναχή

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο