Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Δάφνη των Αθηνών υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας

Η Δάφνη των Αθηνών υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας

Η Δάφνη των Αθηνών υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας

Η Δάφνη των Αθηνών υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας

Την Τίμια Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας από τον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, υποδέχθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η Υποδοχή πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Ναού Αγίας Βαρβάρας Δάφνης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο.

Το Ιερό Θησαύρισμα κόμισε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας, Προϊστάμενος του παλαιού Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, όπου και φυλάσσεται το ιερό αυτό κειμήλιο, παρουσία του Ιερατείου, Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Μητροπόλεων, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Δημάρχου Δήμου Δάφνης-Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων και του πιστού λαού της Δάφνης.

Ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Μητράρας στην προσφώνησή του τόνισε μεταξύ άλλων: «ο Ναός μας πανηγυρίζει και τιμά την έλευση, που με την χάρη του Κυρίου πανευλαβώς και πανευφροσύνως τιμάται και γεραίρεται στην τοπική κοινωνία της Μητροπόλεως Τρίκκης, απότμημα της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας. Δεχθείτε την αγάπη μας γι΄ αυτό το μεγάλο δώρο που σήμερα προσφέρετε στον ευλογημένο και περιούσιο λαό του Δήμου Δάφνης, χάρη σε Σας, των τιμίων αρχιερατικών Σας χειρών, μας δώσατε την μεγάλη ευλογία να συνεορτάσουμε στην όμορφη Αγρυπνία πρός τιμήν της Αγίας μας». Και τελειώνοντας ευχήθηκε: «εύχομαι και προσεύχομαι, Σεβασμιώτατε, τα έτη Σας να είναι πολλά και θεοτίμητα και είναι μεγάλη ευλογία η Μητρόπολη Τρίκκης να έχει έναν τέτοιο Ιεράρχη, πραγματικό πατέρα, πραγματικό αδελφό, πραγματικό Επίσκοπο, ο οποίος συντρέχει σε κάθε αίτημα».

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του τόνισε μεταξύ άλλων: «βλέπετε αυτό το διάστημα όλοι μας στενοχωριόμαστε και παρακαλούμε τον Θεό και την Παναγία μας να μας δώσει την σωματική μας υγεία για να μην πάθουμε καμία αρρώστια, μην κολλήσουμε τον κορωνοϊό και προσευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας και προσέχουμε παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα. Όμως πόσοι από εμάς, προσπαθήσαμε να απαλλαγούμε από την πανδημία της αμαρτίας που μαστίζει την Ελλάδα μας και η οποία καταστρέφει την ψυχή μας. Έτσι όπως νοιαζόμαστε για το σώμα μας, ακόμα περισσότερο πρέπει να νοιαστούμε για την ψυχή μας».

Στη συνέχεια τελέσθηκε κατανυκτική Αγιορείτικη Ιερά Αγρυπνία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου και μετά το τέλος της παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης «Καταφυγή».

Χειροποίητη Μοναστηριακή εικόνα Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

Βρειτε την εδω

Σχετικά άρθρα με «Η Δάφνη των Αθηνών υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Αγίας Βαρβάρας»:

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Θήρας Αμφιλοχίου
Θεμελίωση Ιερού Παρεκκλησίου στον Αρχάγγελο Πρεβέζης
Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στην Καρδίτσα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο