Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Δενδροφύτευση ελιάς 200 ετών στην είσοδο της Λαμίας

Δενδροφύτευση ελιάς 200 ετών στην είσοδο της Λαμίας

Δενδροφύτευση ελιάς 200 ετών στην είσοδο της Λαμίας

Δενδροφύτευση ελιάς 200 ετών στην είσοδο της Λαμίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, και φύτεψε μαζί του τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, μία ελιά 200 ετών, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάντζα και τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο.

Το δισαιωνόβιο δέντρο φυτεύτηκε στη νότια είσοδο της Λαμίας και συγκεκριμένα στον πρώτο κυκλικό κόμβο, τον οποίο συναντούν όσοι καταφθάνουν στην πόλη από την είσοδο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επέλεξε τη συγκεκριμένη αισθητική, αλλά πρωτίστως συμβολική παρέμβαση στον κόμβο, με αφορμή τη φετινή επέτειο για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, αλλά και την κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη.

Η δενδροφύτευση σηματοδοτεί παράλληλα, όμως και την έναρξη της ανάπλασης, την οποία θα εκτελέσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην είσοδο της Λαμίας. Ανάπλαση, που θα ολοκληρωθεί με μια ιδιαίτερη δημιουργία, η οποία θα παραπέμπει σε μια “πράσινη πυξίδα”!

«Προχωρούμε σε μια συμβολική κίνηση από κοινού με το Δεσπότη μας, τον Αντιπεριφερειάρχη και φυσικά τον Δήμαρχο της πόλης. Ριζώνουμε μια ελιά 200 ετών στην είσοδο της Λαμίας και οι λόγοι δεν είναι μόνο αισθητικοί. »200 χρόνια μετά την Εθνεγερσία, είμαστε εδώ και ριζώνουμε ένα δέντρο ιερό από αρχαιοτάτων χρόνων. Είναι το σύμβολο του ελληνισμού και θα παραμείνει βαθιά ριζωμένο στην καρδιά της Ελλάδας, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την όμορφη Λαμία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Ο κ. Συμεών σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα μπορούσα σήμερα να μην ανταποκριθώ στο κάλεσμα του κ. Περιφερειάρχη, του κ. Σπανού, σ’ αυτή την όμορφη και συμβολική κίνηση, αλλά με βαθύ περιεχόμενο, όχι απλώς γιατί αυτή η ελιά την οποία φυτέψαμε έχει 200 χρόνια ζωής, αλλά διότι το δέντρο της ελευθερίας χάρη στο οποίο η πατρίδα μας είναι ελεύθερη σήμερα έχει ποτιστεί με αγώνες, με αίμα ηρώων, μαρτύρων της Πίστεως και της Πατρίδος. Είναι γεγονός ότι το προϊόν της ελιάς, το λάδι, είναι το συστατικό του Μυστηρίου του Βαπτίσματός μας, είναι το λαδάκι με το οποίο καίει το κανδήλι της ελευθερίας, το κανδήλι της Πίστης πάνω στην Αγία Τράπεζα, αλλά είναι και ο καρπός, ο οποίος δίνει ζωή στη γη, στους ανθρώπους της γης, στους ανθρώπους του κόπου, του μόχθου, της εργατιάς και της πάλης.

Ο συμβολισμός λοιπόν είναι πολλαπλός, γιατί αυτός ο αγώνας ήταν πολλαπλός. Ήταν αγώνας για την Πίστη, ήταν αγώνας για την Πατρίδα, ήταν αγώνας για την δικαιοσύνη, ήταν αγώνας για την ισότητα, ήταν αγώνας για το μέλλον και σήμερα αυτή η ελιά στα παιδιά του σήμερα, σ΄εμάς δηλαδή είναι ένα σημείο, όταν μπαίνουμε στην πόλη της Λαμίας, για να μας θυμίζει να συνεχίζουμε να ποτίζουμε αυτό το δέντρο με τα δικά μας όνειρα, με τους δικούς μας αγώνες, γιατί για το μέλλον υπεύθυνοι είμαστε μόνο εμείς».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Δενδροφύτευση ελιάς 200 ετών στην είσοδο της Λαμίας»:

Εκοιμήθη ο π. Γεώργιος Γιαννακόπουλος
Η Εορτή των Αγίων Θεοδώρων στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
Εορτή Αγίου Ιερομάρτυρος Βασιλείου πρεσβυτέρου της Αγκυρανών Εκκλησίας στη Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Ρεντίνης
Εορτή Αγίου Νίκωνος Ιερομάρτυρος και των 199 μαθητών του

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο