Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Απεκάλυψε την αίγλην πνευματικών αναβάσεων…

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Απεκάλυψε την αίγλην πνευματικών αναβάσεων…

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Απεκάλυψε την αίγλην πνευματικών αναβάσεων...
http://www.imdos.gr/wp-content/uploads/2019/06/65528831_
877560549271533_8068973346965946368_n.jpg

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Απεκάλυψε την αίγλην πνευματικών αναβάσεων…

Η μνήμη τον Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εορτάσθηκε στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς των ενοριών Ισαάκιου, του Δήμου Διδυμοτείχου, και Κισσαρίου, του τέως Δήμου Ορφέα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους στην πανηγυρίζουσα ενορία Κισσαρίου, παρουσία του Ταξιάρχου Παναγιώτη Καβιδόπουλου, Διοικητού της 50ής Ταξιαρχίας, και το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ιερούργησε στην ωσαύτως πανηγυρίζουσα ενορία Ισαάκιου, παρουσία του Βουλευτού Έβρου Αναστασίου Δημοσχάκη.

Ο Σεβασμιώτατος προσεγγίζων το ιεραποστολικό έργο τον Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, μεταξύ άλλων, τόνισε· «Εάν ο αρχαίος πολιτισμός επενόησε το άστυ, η χριστιανική πίστις δημιούργησε τον κόσμο. Εκείνος διέπλασε τον πολίτη· αυτή τον άνθρωπον. Αυτή εκήρυξε όλους τους ανθρώπους αδελφούς «κατ’ εικόνα και καθ ομοίωσιν Θεού». Εκείνος ελάτρευσεν τον άγνωστον Θεόν· αυτή τον γνωστόν, τον Πατέρα και Δημιουργόν του παντός. Ο ουρανοβάμων Απόστολος Παύλος εκήρυξε την αρχαίαν φιλοσοφίαν, προπαιδείαν και προπαρασκευήν εις Χριστόν. Συνεφιλίωσε το παρελθόν προς το παρόν και απείργάσθη το μέλλον. Προσέδωκεν εις την ανάπτυξιν της εις Χριστόν πίστεως την λαμπρότητα του γλαυκού ουρανού. Απεκάλυψε εν αυτή όλην την αίγλην των πνευματικών αναβάσεων, όλην την γοητείαν της γαληνιώσηςς θαλάσσης. Διείδεν, τέλος, εις αυτήν την ιδανική ανθρωπίνην τελειότητα ως τινα χιονοφεγγόφωτον κορυφή, όπου άρρητος είναι η ευφροσύνη των καθορώντων το θείον κάλλος. Και εκήρυξε τον Χριστιανισμόν διαυγή, παναρμόνιον, αναδίδοντα γαλήνην, εγκεντρίζοντα εις τον άνθρωπον ό,τι υψηλόν και προ πάντων το ιδεώδες του εξανθρωπισμού του ανθρώπου, της θεοφιλούς δηλαδή προσπαθείας διά της οποίας το άτομο μεταποιείται εις πρόσωπον, γίνεται δηλονότι άνθρωπος αληθής…».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Απεκάλυψε την αίγλην πνευματικών αναβάσεων…»:

Ολοκληρώθηκαν τα ΚE΄ Παύλεια στη Βέροια (ΦΩΤΟ)
Λείψανο του Αποστόλου Πέτρου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)
Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Λευκάδος
Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πειραιώς Σεραφείμ

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις